Спаси София предлага нова автобусна линия 173 за по-добър транспорт

...
Спаси София предлага нова автобусна линия 173 за по-добър транспорт
Коментари Харесай

Спаси София настоява за експресна автобусна линия до южните квартали

Спаси София предлага нова автобусна линия 173 за по-добър превоз в южните квартали на София. Предлагам линията да свързва кв. Овча купел и бул " Цариградско шосе ", като минава по бул. " Тодор Каблешков ", кв. Хладилника и бул. " Пейо Яворов ". Това ще съставлява същинска опция - без нужда от прехвърляне или пътешестване до центъра, съобщи Борис Бонев

Според деятелите, изгодите от препоръчаната линия са доста, защото се обезпечава директна и бърза връзка сред квартали като Овча купел, Павлово, Бъкстон, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Хладилника, Изток, Полигона и Младост 1, които сега не са свързани и пътуването посред им изисква прекачвания и загуба на време. Автобус 173 ще свързва шест радиални булеварди, две метро линии и три бизнес зони с десетки хиляди работещи - при бул. " България ", на Хладилника и към бул. " Цариградско шосе ".

Нещо повече, препоръчаната линия 173 ще сътвори връзка на южните квартали с метростанция Витоша и Хладилника, както и с бул. " Цариградско шосе " , без нужда от дълготрайно пътешестване до центъра или прехвърляне. Най-накрая ще има и градски превоз до Токуда - една от най-големите лечебни заведения в града , до която години наред няма никакъв превоз. Чувствително усъвършенстване ще бъде и новата връзка сред бул. " Цариградско шосе " и бул. " Пейо Яворов ", която все още не съществува. - уверен е Борис Бонев.
 Снимка 517191
Източник:

За да се обезпечи по-бързо пътешестване, в отчета си Борис Бонев предлага линията да се движи като експресна в част от маршрута си, заобикаляйки зоните със тапи. " Метрото не може да покрие всички направление и по тази причина е значимо да създадем бързи и комфортни връзки с наземен превоз, които го допълват . - споделя той. Сред претекстовете за въвеждането на новата линия е и усъвършенстваното обслужване на кв. Овча купел, като новата линия ще оказва помощ за извозването на хората от и до метрото и ще добавя съществуващите автобусни линии.

От Спаси София приканват жителите да поддържат предлагането като изпратят мнение към Столичната община. " В страницата на Спаси София във Facebook ще намерите примерно мнение и насоки за изпращането му. Призоваваме съгражданите ни да ни поддържат в името на по-добър и комфортен град, защото ръководещите от ГЕРБ не желаят да поддържат новата линия, добави Андрей Зографски от Спаси София.

Градските деятели напомнят, че предлагането е разисквано и подкрепено от четирите районни кмета, през чиито региони минава удължената линия - Овча купел, Витоша, Триадица и Лозенец.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР