Спасена от смърт родилка прегърна за първи път близнаците си

...
Спасена от смърт родилка прегърна за първи път близнаците си
Коментари Харесай

Спасиха от смърт родилката с близначетата

Спасена от гибел родилка прегърна за първи път близнаците си своя рожден ден. Пациентката, която през днешния ден навършва 29 години, беше сюрпризирана от Ръководството на СБАЛАГ „ Майчин дом “ и акушерки от Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване.

Младата жена била проследявана в болничното заведение месеци наред, откакто лекарите открили тежка бременност - близнаците били неподходящо ситуирани в матката.
Именно това наложило раждане с цезерово сечение. И двете бебета са момченца, доносени и в чудесно здраве, като всяко от тях тежи над 3 кг.

Заради размера на близнаците няколко часа след цезаровото сечение матката на дамата изпада в атония (увеличената уязвимост на мускулната мощ на матката, която в множеството случаи е причина за животозастрашаващо рисково кървене). Бързата реакция на лекарите от " Майчин дом " и професионализмът, с който е осъществена последващата интервенция (лапаротомия) съумяват спасят живота на родилката.

" След всички реанимационни грижи дамата към днешна дата е в доста положително положение, изкарана е от апаратна вентилация и е със независимо дишане ", описват медиците от лечебното заведение.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР