Спас Василев е задържан днес по сигнал по повдигнато обвинение

...
Спас Василев е задържан днес по сигнал по повдигнато обвинение
Коментари Харесай

Спас Василев е задържан по стар сигнал, все още няма достатъчно доказателства за връзка с "Александър Николов"

Спас Василев е арестуван през днешния ден по сигнал по повдигнато обвиняване от 2012 година и към момента няма доказателства, че той стои зад фейсбук профила на Александър Николов. Това се разбра от конференция дадена от представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова, шефа на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) Ивайло Спиридонов и районния прокурор на София Радослав Димов. Василев е арестуван в София, на територията на 4 РПУ.

Арнаудова сподели, че след инспекция са открили, че против Спас Василев от Кочериново са формирани 4 досъдебни производства в София, Дупница, Благоевград и Варна. През ноември 2013 година е разгласен за общодържавно търсене, а през 2016 година името му е било заложено и в Шенгенската система. Арнаудова сподели, че против Василев не е имало нито едно прекъснато досъдебно произвеждане, а е спряно наказателно произвеждане, тъй като лицето се търси. Производствата в Дупница и Благоевград са формирани " против незнаен причинител ". До понеделник всичките производства ще бъдат обединени в едно и ще му бъде повдигнато разширено обвиняване за машинация. Тя сподели още, че имат уверения от ГДБОП, че Василев стои зад Александър Николов.

Радослав Димов посочи, че Василев е арестуван за 72 часа по обвиняване от 2012 година, което е по сигнал, че е измамил жител, като му е заречен, че ще му обезпечи пакет от 10 самолетни билета за 470 лева

Тази конференция може да попречи на следствието, сподели Ивайло Спиридонов, като добави, че има още много неща, които сътрудниците да свършат, а работата в ГДБОП е почнал в края на август. Пострадалите са над 40, само че доста малко от тях са разпитани, защото живеят в разнообразни краища на страната. " Трябват още отговори от други институции, с цел да потвърдим, че зад лицето стои въпросния Спас ", сподели Спиридонов. Към момента не сме събрали нужните доказателства, поради публичния напън, сподели още Спиридонов, като посочи, че службата му работи от месец и половина. В ГДБОП до през днешния ден не е имало тъжби от българи в чужбина. Продължават да постъпват доста нови тъжби, което значи, че се удължава времето на инспекция.

Арнудова повтори, че би трябвало да се съберат доказателства с цел да се откри, че арестуваният стои зад профила и следствието има потребност от време и малко тишина. Пресконференцията е дадена " единствено с цел да се успокои българският народ ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Измамата "Александър Николов " (10)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР