Спас Спасов,ДневникОбщинският експертен съвет по устройство на територията във Варна

...
Спас Спасов,ДневникОбщинският експертен съвет по устройство на територията във Варна
Коментари Харесай

Дневник: Община Варна се готви да одобри ново строителство в Морската градина! Ще вдигат аквапарк и заведения

Спас Спасов,Дневник

Общинският експертен съвет по устройство на територията във Варна е одобрил нов градеж върху близо 3 дка в приморския парк - Морската градина. Това се схваща от отразеното в протокол от последното съвещание на комисията, което се е състояло на 25 септември т.г.

Става дума за план, импортиран в комисията от сдружението " Феста делфинариум ", част от " Феста холдинг " на Петя Славова. Според неговото наличие компанията има намерение да построи върху терен в непосредствена непосредственост до Делфинариума си " басейн за делфини и тюлени, амфитеатър, лятно заведение, административни механически уреди за обслужващите системи и уреди ". Освен всичко това планът планува и построяването на аквапарк.



Решението на експертния съвет е първия стадий от процедурата за одобрение на строителството, а последната дума ще има основният проектант на Варна Виктор Бузев. Той не бе открит на мобилния му телефон.

Точката от дневния ред на съвещанието, на което е утвърден капиталовият план

Според специалисти, с които " Дневник " беседва, в момента  не съществува законна процедура, която да разреши строителството в съответния парцел, част от Морската градина на Варна, в случай че не бъдат нанесени промени в Общия организационен проект на града. Основанията за тези изказвания са, че сега съществува единствено прелиминарен план на проект за регулация и застрояване на Приморския парк, който не планува зона за застрояване в този парцел.

Цялата публикация четете тук: 

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/10/12/3326633_obshtina_varna_e_odobrila_novo_stroitelstvo_v_morskata/

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР