Спас Русев е новият собственик на най-големия доставчик на телевизия

...
Спас Русев е новият собственик на най-големия доставчик на телевизия
Коментари Харесай

Има сделка! Булсатком е с нов собственик

Спас Русев е новият притежател на най-големия снабдител на телевизия в България Bulsatcom, заяви „ Капитал “.

Сделката беше дълго чакана за новия притежател, защото се проточи повече от година откакто създателят и акционер на компанията Пламен Генчев я оспори в опит да си върне контрола над компанията. До този миг той беше миноритарен акционер с към 20%.

Оспорването на Гечев е осовано на довода, че кредиторите са пренебрегнали неговата алтернатива да е желан покупател и се опита да спре договорката с арбитражно дело в Лондон и изиска оповестяване на неплатежоспособност в София. Този ход обаче отсрочва, само че не блокира продажбата на компанията.  

От много време Bulsatcom изпитва компликации с изплащането на задълженията, а кредиторите поеха контрола над компанията и започнаха финансово излекуване.

Инвеститори в английското Bulsatcom UK Holdco, което е шапка на едноличния притежател на оператора Bulsatcom Investment Limited, са фондовете BlackRock и Blantyre Capital, Българската банка за развиване (ББР), Европейската банка за възобновяване и развиване (EБВР), Пламен Генчев и още един фонд - Integral.

Това не е първата инвестиция на Спас Русев в телеком компания. Той е създател на " Телелинк ", беше акционер в албанския телеком ONE, както и в БТК. Той излезе от надзорния съвет на Vivacom на 26 август тази година.

Според източници на " Капитал " на финалната права до последно е имало още един претендент - чешката капиталова група PPF, като офертата ѝ е била близка по стойност. Участието на притежателя на " Йеттел България " и bTV беше разумно, защото мобилният оператор е единственият от трите огромни телекома, който не предлага телевизия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР