Спартак (Варна) загуби с 1:3 като гост на Пирин (Благоевград)

...
Спартак (Варна) загуби с 1:3 като гост на Пирин (Благоевград)
Коментари Харесай

Спартак загуби като гост на Пирин с 1:3

Спартак (Варна) загуби с 1:3 като посетител на Пирин (Благоевград) в мач от 18-ия кръг на мъжкото ни футболно състезание. Така " соколите " изпуснаха шанса да се изкачат нагоре от последното място, защото точно " орлетата " бяха на една точка над тях в класирането.

Радослав Цонев даде задатък на домакините с гол от директен свободен удар в 13-ата минута, след което удвои задатъка в 34-ата минута. До края на първото полувреме Спартак отговори с попадение на Родни Антуи. Мартин Смоленски оформи крайния резултат, който беше 3:1 в интерес на Пирин, оповестява Dsport.

След този триумф „ орлетата “ се изкачват до 14-о място във краткотрайното класиране в efbet Лига с актив от 12 пункта, до момента в който Спартак Варна остава на дъното с 8 точки.

Двубоят стартира с напън на гостите от Варна. Здравко Димитров проби отляво на офанзивата на Спартак в 9-ата минута. Той комбинира на двойно подаване с Родни Антуи. Димитров стреля от границата наказателното поле, само че топката мина около десния непряк дирек. Радослав Цонев заложи топката на границата на наказателното поле и извърши директен свободен удар в 13-ата минута. Халфът стреля непосредствено и не остави никакви шансове на стража на гостите Иван Дичевски. Така Пирин поведе с 1:0. Вячеслав Велев центрира от десния фланг на нападението на Пирин в 23-ата минута. В наказателното поле Плеслав Йорданов стреля с глава, само че Иван Дичевски се намеси и отрази. Мехмед Сабри подаде балонно в наказателното поле на Пирин в 24-ата минута, там свободен се оказа Здравко Димитров, който шутира. Максим Ковальов обаче внимаваше и съумя на време да съкрати ъгъла, и да отрази. След центриране на Вячеслав Велев в наказателното поле на Спартак Варна, Иван Дически боксира. Топката обаче доближи до Радослав Цонев, който овладя и я насочи точно сред краката на стража на гостите, с цел да удвои задатъка за Пирин в 34-ата минута. Варненци съумяха да се върнат в дуела още преди почивката. Родни Антуи проби отдясно, надигра с дрибъл Николай Бодуров, след като не бе затворен от различен защитник на Пирин, нидерландецът шутира от дребен ъгъл, с цел да върне едно попадение за Спартак в 38-ата минута.

След почивката Чебраилс Макрецкис комбинира с Велев, който центрира в наказателното поле на Спартак. Там Дичевски не се намеси по най-хубавия метод и топката се озова в краката на Мартин Смоленски, който я чукна във вратата в 55-ата минута. Така той възвърне преднината на Пирин от два гола разлика. В 72-ата мин. Мехмед Сабри центрира от десния фланг, само че стражът на Пирин се намеси. Топката попадна в краката на Ивайло Климентов, който шутира, защитник на домакините отби от голлинията. Родни Антуи шутира след рикошета и означи. Голът обаче не бе зачетен поради засада при удара на Климентов. След меко центриране в наказателното поле на Спартак, Радослав Цонев стреля с глава от към 11 метра, само че Иван Дичевски внимаваше и съумя да отрази в 79-ата минута. Виктор Митев стреля по акуратен метод непосредствено от директен свободен удар в 82-ата минута, само че Максим Ковальов отрази по впечатляващ метод.

Пирин - Спартак Варна 3:1

1:0 Радослав Цонев 13`

2:0 Радослав Цонев 34`

2:1 Родни Антуи 38`

3:1 Мартин Смоленски 55`

Пирин: 12. Максим Ковальов – 38. Александър Дюлгеров, 5. Николай Бодуров (К), 20. Чебраилс Макрецкис, 45. Христофор Хубчев, 73. Венцислав Бенгюзов, 10. Славчо Шоколаров (89` 15. Любомир Тодоров), 17. Радослав Цонев, 18. Мартин Смоленски, 11. Андрей Йорданов (9` 19. Вячеслав Велев), 9. Преслав Йорданов (82` 29. Станислав Костов)

Спартак Варна: 21. Иван Дичевски (К) - 9. Мехмед Сабри, 19. Никола Борисов, 25. Пламен Димов, 6. Емануел Моура, 11. Виктор Митев, 30. Божидар Васев, 77. Румен Руменов (59` 27. Денис Баланюк(64` 24. Лиандро Мартинс), 8. Ивайло Климентов, 47. Родни Антуи, 33. Здравко Димитров

Жълти картони: Венцислав Бенгюзов, Славчо Шоколаров, Мартин Смоленски (П); Емануел Моура, Никола Борисов, Божидар Васев (С)

Главен арбитър: Ивайло Ненков
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР