Спартак Плевен загуби от датския Свендборг Рабитс със 77:83 (20:22,

...
Спартак Плевен загуби от датския Свендборг Рабитс със 77:83 (20:22,
Коментари Харесай

Спартак Плевен допусна пета загуба в Европейската северна баскетболна лига за мъже

Спартак Плевен загуби от датския Свендборг Рабитс със 77:83 (20:22, 18:21, 16:19, 23:21) като посетител в шестия си мач от група „ А “ на Европейската северна баскетболна лига за мъже (ENBL).

Поражението бе пето за плевенчани в интернационалната конкуренция, до момента в който в това време съставът от Дания записа първия си триумф и по този начин двата отбора разделят шестото и седмото място в подреждането с баланс 1-5.

За визитата си в Свендборг старши треньорът на българския отбор Любомир Минчев трябваше да се оправя с големи кадрови проблеми, които направиха, че той да има разполагаем единствено шестима баскетболисти за днешния дуел.

Въпреки дребното състезатели разполагаем плевенчани се държаха в срещата доникъде на третата част, когато в един миг те поведоха при 49:48. Домакините обаче бързо си върнаха водачеството в резултата и до края на тази четвъртина натрупаха задатък, който задържаха и в хода на решителните 10 минути, с цел да се поздравят с крайната победа.

Алекс Ломакс стана най-резултатен за българския отбор с " дабъл-дабъл " - 25 точки и 10 битки, а Цветомир Чернокожев приключи с 23 точки и 9 битки.

За Свендборг Рабитс Джейдън Уилис вкара 21 пункта.

В последния си дуел от груповата фаза на шампионата Спартак Плевен ще гостува в Нидерландия на на Ландстеде Хамърс, а дуелът ще се изиграе на 30 януари.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР