Спартак Плевен постигна първа победа в европейските клубни турнири след

...
Спартак Плевен постигна първа победа в европейските клубни турнири след
Коментари Харесай

Спартак Плевен надви Старт Люблин за първа победа в Европейската северна баскетболна лига

Спартак Плевен реализира първа победа в европейските клубни шампионати откакто през предишния октомври се завърна на интернационалната сцена след 15-годишна пауза. Спартак се наложи над полския Старт Люблин със 101:95 (25:26, 30:29, 23:25, 23:15) като хазаин в зала „ Балканстрой “ в Плевен в петия си мач от група „ А “ на Европейската северна баскетболна лига за мъже (ENBL).

Българският състав постави завършек на серията си от четири провали, инкасирани в първите си четири срещи от конкуренцията, а тимът от Полша позволи трета загуба от четири изиграни мача.

Гостите започнаха по-уверено и последователно взеха задатък от 10 точки при 20:10 след шест минути игра. Плевенчани дадоха отговор със серия от 8 безответни точки, намалявайки до 18:20 и в края на първата четвърт изоставаха единствено с 1 точка – 25:26.

Последва доста оспорвана втора част, минала с замяна на водачеството като нито един от двата отбора не съумя да се откъсне в резултата. В самия завършек на първото полувреме Николай Стоянов осъществя един от двата наказателните удара, които извърши и оформи тъждество 55:55 след 20 минути игра. Брайънт Томас се отличи с положителни изяви за домакините през първото полувреме, реализирайки 13 точки.

След почивката баскетболистите на Старт Люблин поеха самодейността и водеха съвсем през цялата трета четвърт, само че Спартак не разреши на противника да натрупа солидна преднина и преди заключителните 10 минути резултатът бе 78:80.

Отлично начало на последния интервал и серия от 10:0 разреши на плевенчани да пернат с 88:82, а с нов панер на Томас домакините поведоха с 94:84 при оставащи малко повече от 4 минути в мача. Състезателите, водени от старши треньора Любомир Минчев не изпуснаха водачеството в оставащите моменти и записаха максимален задатък от 14 точки до края на дуела.

Шестима играчи на Спартак означиха 10 и повече точки. Най-резултатен за триумфа бе Брайънт Томас с 24 точки и 6 битки, а Родни Първис се регистрира с 15 точки и 4 битки. Николай Стоянов и Цветомир Чернокожев осъществиха по 13 точки, а с по 10 приключиха Константин Тошков и Ивко Ивков.

За състава от Плевен дебютираха новите попълнения гардът Алекс Ломакс и центърът Талиб Зана, който приключиха със надлежно 7 и 5 точки.

Лиъм Орейли вкара 20 точки за Старт Люблин.

В идната си среща от Европейската северна баскетболна лига отборът на Спартак ще гостува на датския Свендборг Рабитс на 17 януари. Преди това плевенчани ще посрещнат Балкан на 13 януари в дуел от Националната баскетболна лига за мъже.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР