Спартак Николов ще бъде освободен от длъжността управител на ВиК-Пловдив.

...
Спартак Николов ще бъде освободен от длъжността управител на ВиК-Пловдив.
Коментари Харесай

Рокада в Пловдив: Огнян Кулишев сменя Спартак Николов във Ви...

Спартак Николов ще бъде освободен от длъжността шеф на ВиК-Пловдив. Поста краткотрайно заема Огнян Кулишев. Той е някогашен основен инженер на водния оператор. Заемаше мястото 9 години преди да напусне през 2015-а поради противоречие точно със Спартак Николов по целите и тактиката за развиването на сдружението.

Спартак Николов ръководи ВиК-Пловдив в продължение на 7 години. През 2014-а той размени на поста днешния народен представител от Българска социалистическа партия Манол Генов и от самото начало ръководеше сдружението с над 1300 чиновници без заместници. Негова дясна ръка бе някогашната общинска съветничка от ГЕРБ Ани Лафчиева, която също не има компетентност, обвързвана с ВиК бранша. През последните години във ВиК работа започнаха и други скъпи фрагменти на ГЕРБ в Пловдив, измежду които злощастният началник на Транспортния план Борислав Кръстев, някогашният зам.-кмет по превоза Златин Велев, някогашният общински консултант Вихър Захов и други

Според информация на „ Марица” тежката дума за избор на нов шеф е имал Манол Генов.

Огнян Кулишев ще ръководи сдружението с краткотраен контракт, а за избор на титуляр ще бъде разгласен конкурс. Такъв във ВиК Пловдив не е провеждан от години, а назначенията нормално се правеха на политически принцип.

Договорът на Спартак Николов за ръководство на сдружението изтече през септември предходната година. Първоначално от принципала - Министерството на районното развиване и благоустройството, оповестиха конкурс за длъжността. После обаче информацията за него мистериозно изчезна от уеб страницата на Министерство на регионалното развитие, а Николов продължи да управлява ВиК-Пловдив.

Документите за регистриране на Огнян Кулишев като нов шеф към този момент са подадени в Търговския указател и рокадата на процедура е реалност.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР