Спартак 1918 Варна има кадрови проблеми преди градското дерби с

...
Спартак 1918 Варна има кадрови проблеми преди градското дерби с
Коментари Харесай

Спартак 1918 с кадрови проблеми преди варненското дерби с Черно море

Спартак 1918 Варна има кадрови проблеми преди градското дерби с Черно море в неделя, разкри наставникът на „ соколите “ Димитър Димитров-Херо.

Срещата сигурно пропущат Божидар Васев, който е със разкъсан ахилес, Родни Антуи, който е с извадено рамо и Жоао Марио, който има мускулен проблем. Проблематично е присъединяване на вратаря Кристиано Фигейредо, който имаше проблеми в коляното, сподели треньорът.

В офанзива, дори и да желая, не мога да сбъркам нищо, тъй като имам единствено един човек, сподели в отговор на въпрос експертът.

„ Имам концепция, несъмнено, за стартова единайсеторка, само че по понятни аргументи няма да споделям състава в този момент “, изясни Херо и добави, че въпреки всичко има още два дни и всичко може да стане. Той изрази вяра да няма нови контузени в тима.

Запитан коя е мощната страна на домакините в този мач, Димитров сподели, че този тим дълги години играе дружно и се получава нужната заварка сред обособените футболисти, колектив, жанр и така нататък, което е безспорен плюс за тях. Според него, мощна страна за Черно море е и дълбочината на състава. При тях има много повече футболисти като количество и това е някакво предимство, счита той.

„ Но в такива дерби мачове не е толкоз значимо класирането, капацитетът, значима е настойката, настройката на самите футболисти по какъв метод ще изиграят мача “, показа Херо.

Той изрази вяра ситуацията на дебрито да бъде културна и правилна, да няма този конфронтация, който се усеща в този момент сред почитателите. „ Нека да бъде правилен и добър мач и по-добрият да завоюва, това е задачата на футбола “, сподели още той.

В коментар за представянето на тима до момента Димитров уточни, че като показване, като се изключи мача с Берое, не може да има искания към тези момчета.

„ Горе-долу знам техните качества и благоприятни условия и мисля, че съвсем постоянно играят на върха на своите благоприятни условия – и като организация, и като дисциплинираност. Лошото е, че позволяваме обикновени неточности – дали неумението пред гола или пък грешките, които позволяваме в отбрана, които ни костват доста точки, можеше да имаме напълно друг актив в този момент “, сподели експертът.

Запитан още веднъж дали чака феърплей Димитров напомни, че още преди, когато му беше заложен за първи път този въпрос той е споделил, че не чака и това се удостоверява от избрани мачове на избрани тимове, които по думите му „ са меко казано съмнителни “.

„ За мен има неточност в самата скица на шампионата. За мен в последната група не трябваше да са шест тима, а трябваше да са четири, тъй като тези, които са на 11 и 12 място, когато имат точки, стават някакви кръводарители, подаряват. Освен това тези тимове, които остават в четворката трябваше наложително да играят по два мача, с цел да има почтеност и уместност и да се види действително против съответния съперник дали заслужаваш да останеш или не. При настоящето състояние някой тим ще играе играе два домашен и три мача на открито, което е липса на равнопоставеност. За мен това е неточно, само че подобен е регламентът, за жалост. Хората, които са го правили не са обмислили вярно нещата “, заключи Димитров.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР