Спарта (Прага) се наложи с 1:0 над Теплице и се

...
Спарта (Прага) се наложи с 1:0 над Теплице и се
Коментари Харесай

Минчев и Спарта се върнаха към победите в Чехия

Спарта (Прага) се наложи с 1:0 над Теплице и се утвърди на второто място в чешкото състезание, откакто в предходните два кръга позволи загуби от Виктория (Пилзен) и Чешке Будейовице. Лукаш Юлиш донесе триумфа на столичния гранд, а Мартин Минчев се появи като запаса в 71-ата минута.

През седмицата Спарта изигра доста мощен мач и за повторно разгроми с 4:1 Селтик в Лига Европа. Днес старши треньорът Вацлав Котъл направи няколко разбърквания в състава, само че Минчев още веднъж остана на пейката.
До почивката гостите преобладаваха напълно и насочиха 11 удара към вратата на Лудек Немечек, само че нито един от тях не се трансформира в гол. В 30-ата минута Теплице трябваше да прави насилствена промяна поради травма на най-хубавия си бранител Лукаш Маречек.

Натискът на Спарта даде резултат в 65-ата минута когато Юлиш се възползва от асистенция на Борек Дочкал и прати топката в мрежата. Малко по-късно Минчев размени Давид Карлсон. До края гостите от Прага направляваха мача и си потеглиха с трите точки.

Чехия, Първа лига - 9 кръг:

ТЕПЛИЦЕ - СПАРТА (ПРАГА) 0:1
0:1
Л. Юлиш (65)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР