SPARK Technologies, компанията контролираща дейността на услугата за споделена електромобилност

...
SPARK Technologies, компанията контролираща дейността на услугата за споделена електромобилност
Коментари Харесай

Spark ще се листва на голяма европейска борса

SPARK Technologies, компанията контролираща активността на услугата за споделена електромобилност SPARK в Литва, България и Румъния, разгласи че е подписала съглашение с GEM Global Yield LLC SCS, основан в Люксембург фонд за различни вложения, за финансов ангажимент в размер на 30 млн. евро.
Според съглашението, GEM се ангажира да обезпечи на SPARK финансов запас за записване на акции в размер до 30 млн. евро за период от 36 месеца след обществено листване на акциите на SPARK Technologies. SPARK напълно ще управлява времето и, с избрани условия, размера на всяко настрана асимилиране, съгласно съглашението. Няма ограничавания в минималния размер или брой на усвояванията.
Във връзка с опцията за записване на акции при обществено листване, SPARK ще издаде разновидности към GEM, даващи право в период от три години след датата на общественото листване на компанията да бъдат закупени акции в размер до 4% от капитала на SPARK.

Цената на практикуване на разновидностите ще е равна на тази при първичното обществено листване на SPARK. Ефективното практикуване на тези разновидности ще съставлява спомагателен финансов запас за сдружението.
При сполучлива реализация на общественото листване, средствата ще бъдат употребявани за нахлуване на нови пазари в Европейски Съюз, доста нарастване на потребителската база и автопарка на услугата, както и бъдещо развиване на софтуерната й платформа.
“Сделката с GEM ни оказва помощ да осигурим финансиране, с което да продължим да удвояваме растежа си всяка година, да продължим да усилваме автопарка ни и да навлизаме на нови пазари. Осигуреният капитал при листване на огромна европейска фондова борса ни нарежда доста добре в миг, когато следва съществено развиване на компанията”, разяснява Нериус Дагилис, CEO и Председател на борда на шефовете на SPARK Technologies.
Българският бизнесТърсите жилище в необятния център на София? Имаме три неустоими предложенияАнгел Хаджийски: Оставам позитивно надъхан за българския пазарВенета Христова, MaxView: Цените на парцелите ще не престават покачването си
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР