SPARK Technologies — позната в Литва, България и Румъния със

...
SPARK Technologies — позната в Литва, България и Румъния със
Коментари Харесай

SPARK си осигури €30 млн. капиталов ангажимент

SPARK Technologies — позната в Литва, България и Румъния със споделените си електрически коли — подписа съглашение с люксембургския фонд за различни вложения GEM Global Yield за финансов ангажимент на стойност €30 млн., оповестиха от компанията.

В рамките на съглашението GEM се ангажира да обезпечи на SPARK финансов запас за записване на акции в размер до избраната сума и за период от три години след общественото листване на компанията. SPARK пък ще издаде скъпи книги, които дават право на GEM да купи съразмерно количество акции на избрана цена, в границите на избран период. Те ще дадат правото за закупуване на акции в размер на до четири % от капитала на SPARK. А цената им на практикуване ще е равна на тази при първичното обществено листване на компанията за споделени електрически автомобили. Средствата ще играят ролята на спомагателен финансов запас.

При сполучлива реализация на общественото листване средствата ще бъдат употребявани за нахлуване на нови пазари в Европейски Съюз, доста нарастване на потребителската база и автопарка на услугата, както и бъдещо развиване на софтуерната ѝ платформа. Тя не разкрива къде и по кое време ще се листне.

" Сделката с GEM ни оказва помощ да осигурим финансиране, с което да продължим да удвояваме растежа си всяка година, да продължим да усилваме автопарка ни и да навлизаме на нови пазари. Осигуреният капитал при листване на огромна европейска фондова борса ни нарежда доста добре в миг, когато следва съществено развиване на компанията ", разяснява Нериус Дагилис, основен изпълнителен шеф и ръководител на борда на шефовете на SPARK Technologies.

Към момента SPARK има 1 500 автомобила в платформата си и 250 000 потребителя в Букурещ, София, Пловдив и Вилнюс.
 Spark пусна услугата си и в Пловдив
Spark пусна услугата си във втори град в България

Засега компанията ще покрива центъра и няколко други региона в града
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР