Германският външен министър Аналена

...
<span style=font-size:11.0pt;
line-height:107%;font-family:Calibri,sans-serif;mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;mso-hansi-theme-font:
minor-latin;mso-bidi-font-family:Times New Roman;mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-ansi-language:BG;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA>Германският външен министър <span style=font-size:11.0pt;
line-height:107%;font-family:Calibri,sans-serif;mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;mso-hansi-theme-font:
minor-latin;mso-bidi-font-family:Times New Roman;mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-ansi-language:BG;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA>Аналена
Коментари Харесай

Германският външен министър Аналена Бeрбок: Киев се нуждае от тежки оръжия

Германският външен министър Аналена Бeрбок счита, че Киев се нуждае от тежки оръжия и че в този момент не е моментът за оправдания по този въпрос, написа ТАСС. Тя съобщи тази позиция при идването си на среща на ръководителите на външнополитическите ведомства на страните-членки на Европейски Съюз в Люксембург.

" Тези ужасяващи фрагменти, които виждаме всеки ден, демонстрират, че Украйна се нуждае от спомагателна военна поддръжка, с цел да може да се отбрани. Ясно е, че Украйна се нуждае от военни средства, най-вече от тежки оръжия ", сподели Бeрбок. " И в този момент не е време за извинения, а време за дейности и прагматизъм ", счита тя.

Междувременно външните министри на Европейски Съюз ще обсъдят в понеделник опцията за налагане на наказания на съветския петролен бранш поради обстановката към Украйна. Това разгласи в понеделник испанският външен министър Хосе Мануел Албарес при идването си на среща на външните министри на Европейски Съюз в Люксембург, написа ТАСС

„ Ще проучваме военната обстановка и по какъв начин можем да подкрепим армията и държавното управление на Украйна, тъй че свободна Украйна да продължи да съществува “, сподели той. „ Без подозрение ще проучваме тази обстановка (възможността за петролно ембарго против Руската федерация – бел. ТАСС) “, увери министърът.

В същото време той обърна внимание на „ нуждата да не се дестабилизират обособени страни, чиято енергийна конструкция обичайно е тясно обвързвана с Русия “. Коментирайки срещата в понеделник сред съветския президент Владимир Путин в Москва и австрийския канцлер Карл Нехамер, Албарес сподели: „ Не чакам доста от това пътешестване “. " Но щом е обвързвано с построяването на мостове и опцията за разговор...защо не? ", - добави испанският министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР