Спамът, основен продукт на Хавайските острови, изпраща 265 000 кутии с храна на Мауи след горските пожари: „Виждаме ви и ви обичаме.“

...
Спамът, обичан основен продукт на Хавайските острови, се връща на
Коментари Харесай

Спамът, обичан основен продукт на Хавайските острови, се връща на държавата след опустошителни горски пожари в Мауи. Като част от усилията за оказване на помощ, компанията-майка на Spam, Hormel Foods, изпрати повече от 265 000 кутии от своите консервирани месни продукти на острова, каза компанията в съобщение за новини в четвъртък.

Hormnewsel си партнира с Convoy of Hope , организация с нестопанска цел, която помага за предоставяне на помощ в райони, засегнати от природни бедствия, да изпрати три камиона с спам продукти досега, като следват още два, каза компанията. Даренията на Spam в брой и продукти за Хавай се оценяват на повече от 1 милион долара.

За да помогнат за набирането на пари за помощ, те също така продават тениски с надпис „SPAM® Brand Loves Maui“. Компанията казва, че 100% от приходите ще бъдат дадени на Aloha United Way, организация, която набира пари за различни благотворителни организации, и техния фонд за помощ при пожар в Мауи.

исторически град Лахайна. Повече от 100 души са убити, а жертвите продължават да се издирват.

„Хората на Хаваите имат специално място както в историята, така и в сърцето на марката SPAM®“, каза Дженеса Киншер, старши бранд мениджър за спам. „Усилията ни за дарения са само един от начините, по които показваме на общността нашата любов и подкрепа.“

Компанията публикува за своите усилия във Facebook. „На нашето „охана [семейство] на Мауи, виждаме ви и ви обичаме. Работим с нашите доверени партньори как можем да помогнем“, пишат те.

В миналото Hormel Foods си партнира с организации като Convoy of Hope и World Central Kitchen, за да помогне на онези, които са несигурни за храна след природни бедствия. Но марката има силна връзка с Хаваите.

Компанията казва, че популярността на спама на Хаваите е започнала през Втората световна война, когато островите все още са били територия, тъй като консервираното месо е било сервирано на американските войници, разположени там по време на войната. Хавайците възприеха спама като една от основните си храни и той обикновено се използва в ястие с пържен ориз.

Компанията казва, че изпраща 7 милиона кутии спам до щата всяка година и нейните продукти са „на практика националната храна“ на Хавай. Спамът се сервира навсякъде от смесени магазини до луксозни ресторанти – дори местата на McDonald's в щата предлагат ястия, които включват спам.

Не е ясно какво точно е причинило опустошителните пожари и се води разследване. Ураганът Дора, буря от категория 4, причини опасни условия на силен вятър и голяма част от Хаваите беше под червен флаг поради риск от пожар, причинен от сухи условия. Силните ветрове от бурята и ниската влажност „създават условия за горските пожари“, каза генерал-майор Кенет Хара, генерален командир на Националната гвардия на Хавайската армия.

В Лахайна повече от 2700 структури са били е унищожен, каза губернаторът на Хавай Джош Грийн. Хората се опитаха да избягат от огъня, но много бяха хванати в капан, някои дори се опитаха да се спасят, като скочиха във водата.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР