Спагети по китайски, лесно приготвени на тиган и толкова вкусниНеобходими

...
Спагети по китайски, лесно приготвени на тиган и толкова вкусниНеобходими
Коментари Харесай

Пържени спагети с гъби и сусам

Спагети по китайски, елементарно приготвени на тиган и толкоз вкусни

Необходими Продукти

● спагети - 200 г
● гъби шийтаке - 200 - 220 г
● чесън - 2 скилидки
● сусам - 6 с.л. ярък
● соев сос - 6 с.л. или на усет
● масло - 45 г
● зехтин - 2 - 3 с.л.
● лайм - 1 бр. по - огромен

Начин на подготвяне

Сложете спагетите да се варят в подсолена вода до подготвеност ал денте или една степен под тази, тъй като след това ще ги запържим.

През това време почистете гъбите с влажна забрадка или за доста малко под течаща вода и след това незабавно подсушете с чиста забрадка. Отстранете пънчетата на по-големите гъби и всички нарежете на едро.

Загрейте част от маслото и всичкия зехтин на сдържан огън. Сложете скилидките чесън наситнени или нарязани на тънки филийки. Когато пуснат аромата си увеличете огъня и без да позволявате да загаря чесънът, сипете гъбите шийтаке.

Когато и те се запечатат вземете с черпак малко от бульона в който ври пастата и сипете в тигана. Когато се изпари, повторете. С това ще избегнем да не потъмнее чесънът и ще се сдобием с кремообразно сосче, с помощта на водата богата на нишесте от пастата. В същото време гъбите няма да се топят прекомерно, тъй като към този момент са запечатани.

С нащърбен уред за спагети ги изваждайте от водата и пускайте в тигана. Добавете соевия сос, сусама и изстискайте половината сок от лайм. Бъркайте или подхвърляйте леко до момента в който течността се поеме се запържат добре щом останат на лой. Добавете и останалото масло.

Разпределете в обособени порции и по избор от горната страна поръсете с още сок от цитруса.

Поднесете пържените спагети топли.

*Рецептата е моя авторска, доста елементарно изпълнима и с положително комбиниране на усети.

Близка е до азиатската кухня и може да се опитва и обогати с още съставки като моркови и тиквички на тънки лентички, скариди или миди. Скилидките остарял чесън могат да се заменят с два стръка свеж. Маслото може пък да се замести напълно от зехтин, само че съгласно мен не става чак толкоз вкусно.

Опитайте и споделете по какъв начин ви подхожда най-вече.

Успех!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР