Спадът в производството на цимент в Китай доведе до спад

...
Спадът в производството на цимент в Китай доведе до спад
Коментари Харесай

Имотните проблеми на Китай свиха глобалното производство на цимент

Спадът в производството на цимент в Китай докара до спад на международното производството на строителния материал, показвайки по какъв начин рецесията в големия заможен бранш в страната се отразява на други браншове, които разчитат на растежа му. Според данни на World Cement Association (WCA), международното произвеждане на цимент е намаляло с 8% на годишна база до 1.9 милиарда тона през първата половина на годината. Намаляването на международното произвеждане се дължи на 15% спад в китайското произвеждане на цимент до 977 млн. тона, което съгласно Иън Райли, изпълнителен шеф на WCA, е най-големият спад в производството от над 20 година, оповестява Financial Times.

Кризата в имотния бранш в Китай стартира предходната година, когато Evergrande, вторият по величина строителен бизнесмен в страната, пропусна да извърши заплащания по облигациите си, и от този момент се популяризира из целия бранш, оказвайки мощно въздействие върху икономическата интензивност. Според публични данни от април насам новото строителство е намаляло с 40% на годишна база. Данните за производството на цимент са симптом за възходящия резултат, който рецесията оказва върху други браншове, които преди този момент са се възползвали от взрива в строителството.

" През последните години станахме очевидци на голям строителен взрив в Китай...Циментовите компании си мислеха, че ще стартират да продават цимент за тези огромни инфраструктурни планове ", съобщи Райли. Но по-късно комбинацията от рецесията в бранша на недвижимите парцели и политиката на Китай за нулев коронавирус " в действителност стартира да оказва въздействие върху бизнеса ".
Реклама
През миналата година листнатите в Хонконг акции на Anhui Conch Cement и China Resources Cement, двата най-големи производители на цимент в страната, означиха спад от към една трета. Други първични материали, като желязната руда, употребена за произвеждане на стомана, също бяха наранени от слабостта на китайския бранш на недвижимите парцели. Миналата седмица Maike Metals International, огромен вносител на рафинирана мед, съобщи, че продава активи, с цел да преживее рецесията с ликвидността, усложнена от проблемите с недвижимите парцели.
Помощ за бранша
През последните месеци локалните управляващи оповестиха редица дейности за поддръжка на стопанската система и бранша на недвижимите парцели, в това число ограничения за стимулиране на стойност десетки милиарди долари. Китайските производители на цимент се надяват, че след конгреса на Китайската комунистическа партия, който ще се организира през октомври и ще бъде следен от близко за възможна смяна в политическата позиция, обстановката ще се " успокои ", съобщи Райли. " Много е оптимистично да се счита, че ще забележим доста усъвършенстване ", предизвести той.
Свързани публикации Икономическият напредък в Китай изостава от този в Азия за пръв път от 1990 година 28 септември 2022, 09:15 Китай намали основна рента в опит да поддържа икономическия напредък 16 август 2022, 09:29 Китай възнамерява инфраструктурен фонд за 75 милиарда $ за възкръсване на стопанската система 11 юли 2022, 10:45 Градове призраци в Китай демонстрират проблемите на имотния пазар 14 февруари 2022, 11:45 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР