Спадът в посещенията и оборотите на ресторантите и магазините в ...

Спадът в посещенията и оборотите на ресторантите и магазините в

След въвеждането на зеления сертификат: 80% спад в посещенията на ресторанти и молове

Спадът в посещенията и оборотите на заведенията за хранене и магазините в моловете в страната е към 80% след въвеждането на " зеления документ ". Това обяви юристът от ИТН Радостин Василев след срещата си с бизнеса в Плевен. Подобна е обстановката и в другите огромни градове, настояват от сдруженията на заведенията и на ритейл центровете. Затова страната би трябвало да обезпечи обществени и стопански ограничения за компенсиране на засегнатите браншове, разяснява Василев. Освен за заведенията за хранене и магазините, би трябвало да бъдат подкрепени и другите наранени бизнеси-хотели, СПА центрове, фитнес центрове, детски центрове, школи за групови мероприятия, организации за обстоятелства, туроператори и други От тези компании постъпват налози в бюджета, с цел да се издържат държавните служители и пенсионерите в страната, здравната система, сферите на образованието, отбраната и други С новите ограничения те са обречени на банкрут и би трябвало да освобождават чиновници, което ще усили безработицата, добави той.

Бизнесът утвърждава въвеждането на зеления документ, само че както е в Европа – при над 75 на 100 имунизирани от популацията. А не както е сега в България. При 20 на 100 имунизирани, няма задоволително хора със зелен документ, които да употребяват услуги, акцентират от бизнеса пред Радостин Василев.

В обстановка, в която разноските за ток набъбват 4 пъти, а ограниченията водят до съвсем нулев оборот за бизнеса, страната не подхваща безусловно никакви дейности да подкрепи туристическия бизнес-хотели, заведения за хранене, туроператори, туристически сътрудници. За тях в актуализацията на бюджета бяха гласувани 70 млн. лева по предложение на ИТН, които към момента не са обезпечени от държавното управление. Не знаем за какво се бави Министерството на туризма откакто парите ги има в бюджета, акцентира Радостин Василев. Отделно има гласувани средства за подкрепяне на бизнеса в бюджетите на министерствата на стопанската система и на финансите. Оттам би трябвало да бъдат обезпечени пари за компенсиране на останалите бизнеси.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за опис от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

Източник: fakti.bg