Спадът в борсовите цени на газа в Европа, който се

...
Спадът в борсовите цени на газа в Европа, който се
Коментари Харесай

Цените на газа в Европа отново излетяха

Спадът в борсовите цени на газа в Европа, който се наблюдаваше през последните дни, не можа да се трансформира в нова наклонност.
Цената на синьото гориво скочи при започване на търговията през днешния ден над 900 $ за хиляда кубически метра, излиза наяве от данните на лондонската фондова борса ICE.
След връх от 901,7 $, тя се поправя до 896,5 $ за хиляда кубически метра.

Цената на синьото горивото се увеличи до най-много над 950 $ на пространствен метър на 15 септември. За няколко дни предходната седмица цените се покачиха с над 200 $, само че до петък те спаднаха видимо.

Ръстът е под въздействие както на настъпващото по-хладно време,   по този начин и поради новите спънки при узаконяването на газопровода „ Северен поток 2 “. Срокът за въвеждането му в употреба към момента е неразбираем и инспекцията, първо от немския, а по-късно от европейския регулатор, може да отнеме до шест месеца.

Газпром към момента се надява да стартира доставките до края на тази година, стана ясно през днешния ден откакто ръководителят на компанията Алексей Милър публично удостовери, че няма да е допустимо стартирането на газопровода на 1 октомври, каквито бяха първичните проекти.

Ответният удар на Русия против отлагането на действителния пуск на " Северен поток 2 " е продължителният отвод да усили доставките за европейските газохранилища, най-много заобикаляйки транзитирането през Украйна, което също се оказа сериозен фактор за непрекъснатото повишаване на цените на синьото гориво за континента. Миналата седмица евродепутати желаеха да стартира антимопонолно следствие на " Газпром " точно поради подаваните минимални количества към европейските газови складове.

Малко след изказването на Милер за пренасрочването на проектите за " Северен поток 2 ", търгът за спомагателни директни мощности в украинската газопреносна система се провали, защото " Газпром " отхвърли да купи оферти размер за октомври 2021 година под формата на 9,8 милиона кубически метра газ дневно. Това заяви РИА Новости базирайки се на данни от унгарската комерсиална платформа RBP.

В същото съветският газов енергиен колос е резервирал за октомври част от потенциала на преминаващия през Беларус и Полша газопровода „ Ямал -Европа “ - 31,3 милиона кубически метра газ от общо препоръчаните 89,1 милиона.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР