Спадът при цената на Биткойн през последните 24 часа не

...
Спадът при цената на Биткойн през последните 24 часа не
Коментари Харесай

Биткойн може да падне под $42,000 – ето каква е причината

Спадът при цената на Биткойн през последните 24 часа не е наложително да значи привършване на етапа на промяна, както уточни анализаторът Али Мартинез на 12 януари.

Той акцентира на влошаващите се условия на седмичната графика и посочи следващия сигнал за продажба на BTC, употребявайки секвенциалния знак на Том ДеМарк (TD) в поддръжка на разбора си. Този знак разпознава повратните точки в ценовите трендове и може да разкрие привършване в границите на несъмнено придвижване.

Разглеждайки предоставената графика, се вижда, че Мартинез следи изчерпването на купувачите, което допуска евентуален по-нататъшен спад за BTC и вероятно постигане до $40,500.

Въпреки корекцията, специалистът допусна, че този спад може да послужи като предвестител за възвръщането на Биткойн над $52,000 по-късно. Въпреки, че все още на писане на публикацията флагманската криптовалута изпитва спад от към 6%, Мартинез предизвести за евентуален спомагателен спад от 5.8%.

За разлика от позитивния подтик, следен на 11 януари, когато бяха утвърдени Биткойн ETF-ите, което докара до повишение на цената до $49,000, през идващите дни се наблюдаваше забележителен спад. Пускането на ETF се трансформира в събитие от вида “ “, вследствие на което BTC падна до $41,900 на 12 януари, преди да се възвърне отчасти.

Анализирайки 4-часовата графика, се вижда, че Биткойн изпитва волатилност от 10 януари насам. Спадът от над $46,000 до под $42,000 демонстрира смяна в превъзходството от купувачи към продавачи.

Макар че има късмет биковете да спрат спада и да върнат цената до $45,000, при настоящия мощен напън от продажби отскокът до над $49,000 наподобява малко евентуален в близко бъдеще.

Заключение

Въпреки продължаващата промяна позитивният приток на капитали към Биткойн би могъл да промени динамичността на пазара, като евентуално проправи пътя за нов бичи тренд. Техническите вероятности обаче демонстрират, че Биткойн може да не е завършил етапа на промяна преди идващия забележителен прогресивен тренд.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР