Спадът на през 2020 г. се оказва рекорд в историята

...
Спадът на през 2020 г. се оказва рекорд в историята
Коментари Харесай

Чешката икономика с рекорден спад

Спадът на през 2020 година се оказва връх в историята на републиката, образувана на 1 януари 1993 година Това заяви Чешката статистическа работа, представена от ТАСС.
Брутният вътрешен продукт на страната е намалял с 5,6% спрямо миналата година. Преди това този индикатор се е увеличавал шест поредни години.
 В Чехия към този момент може да се пътува единствено по работа В Чехия към този момент може да се пътува единствено по работа
На изключително съвещание чешкото държавно управление реши да ускори обществените ограничавания, които са в действие в републиката заради ковид....
Икономическият спад, съгласно статистическата работа, е обвързван със строгите ограничавания, признати в Чешката република заради разпространяването на. Пандемията и рестриктивните мерки, които са в действие в републиката от март 2020 година, са довели до понижаване на разноските на популацията, спад на производството и облагите в региона на търговията, ограничение на ресторантьорството, хотелиерството и туризма, както и темпа на битовото и индустриалното строителство. Транспортните компании, в това число самолетните компании, са претърпели огромни загуби. Освен това през първата половина на предходната година търсенето на чешки артикули внезапно е спаднало на международния пазар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР