Спадът на биткойн от рекордните върхове миналата седмица продължава с

...
Спадът на биткойн от рекордните върхове миналата седмица продължава с
Коментари Харесай

Стойността на биткойна продължава да се понижава

Спадът на биткойн от рекордните върхове предходната седмица продължава с най-тежките загуби от месец май насам.

Водещата цифрова монета потъна под 60 000 $ в четвъртък, достигайки най-ниската си оценка в последните три седмици. Най-голямата криптовалута по пазарна стойност се намали с 4.2% до към 57 800 $, а прогнозите са, че цената й ще падне и до към 53 000 $, в случай че сегашните трендове се задържат. Спад до това ниво обаче може засилва пазарните играчи, както се случи през септември, което ще изстреля цената нагоре и ще стабилизира криптоактива, отбелязва CoinDesk.

Привържениците на криптовалутата не се обезверяват, като показват, че вложенията в цифрови монети са метод за превъзмогване на инфлацията.

Данъчните управляващи на Съединени американски щати също ще се снабдят с непредвиден приход от криптовалути, а точно продажба на иззети монети на стойност милиарди долари, които бяха конфискувани по следствия за данъчни измами и други закононарушения.

Бившият кандидат-президент на Съединени американски щати Хилари Клинтън пък предизвести, че криптоактивите имат капацитет да дестабилизират страните.

" Още една област, на която се надявам националните държавни управления да стартират да обръщат по-голямо внимание, е възходът на криптовалутата – тъй като това, което наподобява като доста забавно и ненапълно екзотично изпитание за безусловно копаене на нови монети, с цел да се търгува с тях, има капацитет за подкопаване на валутите, за подкопаване на ролята на $ като аварийна валута, за дестабилизирането на нациите ", споделя някогашният държавен секретар на Съединени американски щати.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР