Спада разкриваемостта на престъпления, свързани с убийства и осакатявания на

...
Спада разкриваемостта на престъпления, свързани с убийства и осакатявания на
Коментари Харесай

Престъпленията срещу животни не намаляват: 374 през 2022 г.

Спада разкриваемостта на закононарушения, свързани с убийства и осакатявания на животни в България, съобщи кореспондент на БГНЕС, базирайки се на данни на Министерството на вътрешните работи.

Отношенията към животните е мерило за развиването на едно общество и през последните десетилетия в цивилизования свят закононарушенията против тях се преследват грубо.

Данните за последните три години демонстрират, че броят на похищенията против животни остава постоянен на равнища малко под 400.

За първите 11 месеца на тази година са осъществени 374 закононарушения, като това е със 71 повече, в сравнение с през 2021 година, когато закононарушенията против животни са 303. През пандемичната 2020 година този тип закононарушения са 383.

Разкриваемостта на похищенията против животни остава относително ниска. За интервала от 1 януари 2022 до 30 ноември 2022 година са разкрити 35 закононарушения, през 2021 и 2022 година техният брой надлежно е 55 и 51.

Най-много закононарушения против животни са свързани с тяхното ликвидиране или осакатяване. Те са 338, 280 и 348 надлежно за първите 11 месеца на 2022, за задачите 2021 и 2020 година. Наказанието за тях е санкция от 1000 до 5000 лв. и отнемане от независимост до 3 години.

Особено нечовечен тип закононарушение е потреблението на животни за боеве или тренирането им с такава цел. За последните три години общо са регистрирани 15 такива закононарушения, като от тях са разкрити малко над половината – 8. Най-много случаи на боеве с животни или образование на животни за боеве са регистрирани през тази година, която даже не е завършило още – 7. Този тип ужасни действия се санкционират с отнемане от независимост до 5 години и санкция от 1000 до 10 000 лв..

Насилието против животни в България продължава. Дори сега на написване на тази публикация медиите оповестяват за изключително грубо отношение на лидер на кола, който се опитал да прегази кучета в град Русе.

Най-фрапантният случай е обвързван с кучето Мечо от края на ноември тази година. Тогава 37-годишен мъж прояви изключително грубо отношение към кучето. Насилникът беше арестуван и оставен в ареста. По делото има данни, че арестуваният и преди е малтретирал животни.

Трагедията с Мечо провокира вълна на съпричастност и митинги, като жителите упорстват за по-строги санкции за насилниците на животни. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР