Спад в продажбите на Target за първи път от 6 години. Ръководителите обвиняват силната реакция на стоките на Pride.

...
Тримесечните продажби на Target са намалели за първи път от
Коментари Харесай

Тримесечните продажби на Target са намалели за първи път от шест години, като един ръководител на компанията обвинява спада в "силната реакция" на своите стоки на Pride. По-рано тази година Target се сблъска с негативна реакция срещу своите LGBTQ+ стоки, като някои консервативни купувачи обещаха да бойкотират магазина.

Продажбите на търговеца на дребно в магазини, отворени по същото време преди година, са намалели с 5,4% през второто тримесечие, съобщи компанията в сряда. По време на конферентен разговор за обсъждане на резултатите, ръководителите, включително главният изпълнителен директор Брайън Корнел, обвиниха основно по-широки икономически проблеми за спада, като ограничените потребители, които намаляват разходите на фона на по-високата инфлация и възобновяването на плащанията по студентски заеми тази есен.

Но някои ръководители също посочиха обратната реакция на Pride като проблем, който разяжда продажбите. „Насрещните ветрове бяха нарастващи, включително силната реакция към тазгодишния асортимент на Pride“, добави главният директор по растежа Кристина Хенингтън по време на разговора.

изтегли някои артикули от рафтовете си, след като служителите се натъкнаха на заплахи и тормоз. Миналия месец седем главни прокурори на САЩ изпратиха писмо до Target, предупреждавайки, че някои от дрехите, продавани като част от кампаниите на компанията за Pride month, може да нарушават законите на техния щат за защита на детето.

Отрицателната реакция означаваше, че „много от членовете на нашия екип на магазина се сблъскват с негативна реакция на гостите към нашия асортимент от Pride“, каза главният изпълнителен директор Брайън Корнел по време на конферентния разговор.

Инцидентите с „насилие“ нарастват в магазините на TargetTarget премахва някои стоки на LGBTQ+ Pride заради заплахи към служителите

Линията стоки на Target Pride не е нова; търговецът на дребно го предлага повече от десетилетие, добави Корнел. Но той каза, че тази година работниците "започнаха да изпитват заплахи и агресивни действия, които засегнаха чувството им за безопасност и благополучие по време на работа."

Корнел добави, че Target планира да продължи да подкрепя Pride в бъдеще, но компанията ще коригира своята комбинация от стоки, време и други фактори напред.

Общо нарастване на насилието и кражбите

Target се сблъсква с проблеми отвъд заплитането си в културните войни. От една страна, компанията се бори с увеличаването на кражбите и инцидентите с насилие в магазините си, което струва на търговеца стотици милиони всяка година.

„През първите пет месеца на тази година нашите магазини видяха 120 % увеличение на заплахите, включващи насилие или заплахи за насилие“, каза Корнел в сряда.

Малайзия предупреждава, че собствениците на LGBTQ часовници Swatch могат да бъдат изправени пред затвор Ветерани от LGBTQ+ съдят Министерството на отбраната Ирак забранява думата „хомосексуален“ във всички медии и предлага алтернатива

Потребителите също стават все по-чувствителни към цената. Те намаляват разходите след година на рекордно висока инфлация, която изяжда разполагаемия им доход, според Нийл Сондърс, анализатор в GlobalData, в изследователска бележка от сряда. Спадът на продажбите на Target е "мрачно" отражение на това как се променят навиците на потребителите, отбеляза той.

„Target е един от най-изложените търговци на дребно на пестеливото мислене, което е завладяло купувачите“, каза Сондърс. „Това е най-вече защото много от това, което Target продава, е дискреционно – и традиционно голяма част от продажбите са непланирани. Това е точно разходите, които потребителите ограничават, когато времената стават по-трудни.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР