Спад със 75 процента в броя на случаите на COVID-19

...
Спад със 75 процента в броя на случаите на COVID-19
Коментари Харесай

75% е спадът в броя на случаите на COVID-19 в Турция

Спад със 75 % в броя на случаите на COVID-19 се регистрира в Турция по отношение на предходния месец, предават турски медии.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31030
В момента дневният брой на новозаразените с ковид е към 25 000, до момента в който единствено месец по-рано случаите бяха по към 100 000. Намалява и броят на приетите в болница и на пациентите в интензивните отделения, както и броят на смъртните случаи.

По данни на министерството на опазването на здравето на Турция през последното денонощие в Турция са регистрирани 21 354 новозаразени, а умрелите са 101.

Изглежда Турция към този момент е минала през най-лошите талази на пандемията, разясняват специалисти.

Смята се, че намаляването в броя на тежките случаи се дължи както на имунизациите и ограничаващите ограничения, по този начин и на разновидността Омикрон на ковид, който протича по-леко при инфектираните.

Проф. Хакан Йозтюрк от Анкарската градска болница уточни, че за битката с тежките и разрушителни последствия на ковид голямо значение има имунизацията и слагането на бустерни дози. В един миг с помощта на имунизацията ще забележим, че все по-малко хора са инфектирани, сподели той, като добави, че хората с сложени бустерни дози към момента са малко на фона на тези с две дози ваксина.

Проф. Йозтюрк сподели още, че в Турция сега се закриват огромна част от коронавирус отделенията в лечебните заведения и те още веднъж ще работят за пациентите с други заболявания, съобщи Българска телеграфна агенция.

По данни на министерството на опазването на здравето 85,26 % от популацията над 18-годишна възраст в Турция е с сложени две дози ваксина против КОВИД-19.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР