Спад на търсенето на дърва за огрев от домакинствата отчитат

...
Спад на търсенето на дърва за огрев от домакинствата отчитат
Коментари Харесай

ЮЦДП-Смолян отчита по-слабото търсене на дърва за огрев

Спад на търсенето на дърва за огрев от семействата регистрират от Южноцентралното държавно дружество (ЮЦДП) в Смолян. Над 400 000 пространствени кубика дърва за огрев са предоставени до момента от стопанствата на територията предприятието. Заради по-слабото търсене, в складовете на избрани горски стопанства има огромни складирани количества - близо 20 000 кубика непродадени дърва за огрев.

Пласираните до момента количества дърва са в размер непосредствен до миналогодишните продажби, прецизират от ЮЦДП. Причините за по-слабото търсене евентуално са свързани с задоволително запасяване на популацията с дърва, прекосяване към други източници на отопление или поради по-топлата есен, допускат от ЮЦДП. Най-много складирани непродадени дърва има в региона на Асеновград, Карлово, Първомай и други В складовете в Смилян се съхраняват към 3000 кубика. В община Доспат, където през юли имаше митинги от локални поданици с изказвания за незадоволителни количества дърва, до момента са предоставени 45 000 кубика и няма информация за дефицит. В Смолян също са обезпечени задоволителни количества и липса на дърва в складовете не се следи.

Цените на целулозното гориво са с известно нараснали по отношение на миналогодишните стойности. Най-евтиният вид е при таксата за рандеман на корен – 12 лева с Данък добавена стойност за иглолистни и 22 лева за широколистни. Покупката на дърва от хранилища на горските стопанства коства приблизително 53-54 лева за кубик иглолистни и 71-72 лева за широколистни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР