Спад на общата ангажираност на служителите в България с 3%

...
Спад на общата ангажираност на служителите в България с 3%
Коментари Харесай

Спад в общата ангажираност на служителите за миналата година. Стресът - основна причина за напускане на работа

Спад на общата ангажираност на чиновниците в България с 3% през миналата година записва следващото издание на изследването Best Employers Bulgaria, което се организира от продължение на 13 години у нас. В него са взели участие над 500 компании, в 15 разнообразни промишлености и с над 140 000 интервюирани чиновници. Проучването изследва 14 области на работна среда (за район Източна Европа), които дефинират професионалния опит на чиновниците – 7 от тях регистрират ангажиращите фактори, а другите 7 се базират на удовлетворяващите фактори.

„ Като цяло спад се следи в съвсем всички индикатори. Това е една от аргументите през 2019 година доста малко компании да съумеят да покрият условията и да вземат документ за Най-добър шеф. Най-ясно тази наклонност се вижда при удовлетворяващите фактори, до момента в който при ангажиращите има повишаване на показателите при 4 от общо 7 “, споделят от Best Employers Bulgaria.

При най-хубавите работодатели индикаторът на Обща Ангажираност се резервира на доста по-високи равнища - 83%, сочат още заключения от новото издание на изследването.

Служителите са най-ангажирани през първите 3 месеца от започването на нова работа, като междинният индикатор за страната е 80%, а при най-хубавите работодатели резултатът е доста непосредствен до 100%, споделят още създателите на проучването. Като съществена причина за овакантяване на работа чиновниците показват напрежението. Авторите на проучването дават и няколко насоки, които биха насърчили повишението на общия индикатор за ангажираност:  бизнес просвета на работното място и приятна, и комфортна среда; Възможност за кариерно развиване и Мениджър, който съумява да ги настрои на вълна „ триумф “.

В нашия район съществуват 14 области на работна среда, които дефинират 7 ангажиращи фактори (Работодателска марка; Топ мениджмънт, директни ръководители; кариерни благоприятни условия, образование и развиване, ръководство на представянето, заплащане и признание), а другите 7 са така наречен удовлетворяващи фактори ( ръководство на разликите, гении и чиновници, инфраструктура; баланс работа и персонален живот- забавен основен фактор; съдействие, автономност, работни задачи).

Формулата, която дефинира спечелилите, е композиция от: Аангажираност, Лидерство, Работодателска марка, Култура на представянето.

Бизнесът в България среща огромни усложнения при мотивирането на междинния мениджмънт и през последните няколко години огромна част от фирмите поставят огромни старания в тази посока, излиза наяве още от проучването.

И още: когато чиновниците се усещат свързани към фирмената просвета, те се показват и по-добре в процеса на работа. Преживяванията са всичко за хората. И възприятията им към работното място въздействат директно на тяхното задържане, ангажираност и продуктивност на труда им.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР