SpaceX спечели договор за 149 милиона долара за изграждане на

...
SpaceX спечели договор за 149 милиона долара за изграждане на
Коментари Харесай

SpaceX спечели договор за $149 милиона с Пентагона за изграждане на сателити

SpaceX завоюва контракт за 149 милиона $ за създаване на спътници за следене на ракети за Пентагона, стана ясно от Американската организация за галактическо развиване (SDA) в първия държавен контракт на компанията за създаване на спътници.

Компанията форсира производството на спътници за Starlink, а изпълнителният шеф Илон Мъск се надява да генерира задоволително доходи, с цел да подкрепи финансирането на галактическите цели на SpaceX.

Според контракта за SDA, SpaceX ще употребява завода си за сглобяване Starlink в Редмънд, Вашингтон, с цел да направи четири спътника, снабдени с широкоъгълен инфрачервен датчик за следене на ракети.

Технологичната компания L3 Harris Technologies Inc., някогашна ще получи 193 милиона $ за построяването на още четири спътника. Очаква се фирмите да доставят спътниците до есента на 2022 година

През 2019 година Spacex получи 28 милиона $ от Военновъздушни сили, с цел да употребява п сателитната мрежа Starlink за тестване на криптирани интернет услуги с военни самолети. Военновъздушни сили не са поръчали лични спътници на Starlink.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР