SpaceX се приближава към следващия важен етап в развитието на

...
SpaceX се приближава към следващия важен етап в развитието на
Коментари Харесай

SpaceX изстрелва Starship през юли

SpaceX се доближава към идващия значим стадий в развиването на ракетата си Starship . Илън Мъск сподели във вторник, че компанията ще има първообраз на ракета Starship, " подготвена за полети " до юли , като неговото галактическо начинание има за цел да доближи орбита с транспортното средство за първи път, заяви CNBC.

SpaceX се надяваше да организира теста за орбитален полет на Starship още предишното лято, само че забавянето в напредъка на създаването и регулаторното утвърждение непрестанно отместваха във времето този график. FAA взе решаващо екологично решение в понеделник, с което завърши дълго чаканата оценка на програмата.

SpaceX би трябвало да извърши повече от 75 от дейностите на организацията , преди да кандидатства за лиценз за пускане, нужен за полетния тест.
 SpaceX приземи сполучливо Starship SN15 след тест на висока височина
SpaceX приземи сполучливо Starship SN15 след тест на висока височина

Крачка към преодоляване на космоса

Мъск сподели в поредност от туитове, че е прекарал време в оборудването на SpaceX в Бока Чика, Тексас, в понеделник вечерта , " преглеждайки напредъка " на ракетата.

Той добави, че компанията " ще разполага с втори Starship, подготвен за полети през август и има за цел да прави полети ежемесечно по-късно.

Starship е композиция от ракета и галактически транспортен съд за многократна приложимост, която може да транспорти до 100 души до Червената планета.

Освен това тя е определена от НАСА за основа на лунен модул, който ще води идващия мъж и първата жена на повърхността на Луната в границите на програмата " Артемида " на галактическата организация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР