SpaceX съобщи радостна новина за всички космически ентусиасти – прототипът

...
SpaceX съобщи радостна новина за всички космически ентусиасти – прототипът
Коментари Харесай

SpaceX транспортира новия бустер Starship Super Heavy до стартовата площадка

SpaceX заяви радостна вест за всички галактически запалянковци – прототипът на супертежкия ускорител Booster 9 на Starship е доставен на тестовия полигон Starbase в Бока Чика. Ако тестовите тествания на системите на ускорителя преминат безпроблемно, вторият опит за извеждане на Starship на орбитална височина ще се състои в края на лятото.

Прототипът на галактическия транспортен съд Starship 25 бе доставен на изпитателния полигон на 19-ти май. Той към този момент мина през редица проби, в това число запалване на мотора. Ако ускорителят Super Heavy Booster 9 премине сполучливо всички планувани проби, в това число теста за запалване на моторите, Starship 25 ще бъде инсталиран на него и насочен на изпитателен полет в космоса.

Първият опит за изстрелване на Starship през април тази година приключи с детонация на ракетата. Също по този начин по време на процеса на изстрелване бе разрушена част от структурата на стартовата платформа – в бетона бе изработен величествен кратер, а отломките бяха разпръснати на огромна повърхност в покрайнината. По знамение никой не пострада, само че самият случай докара до правосъдно дело против компанията и регулаторния орган, който позволи изстрелването.

Компанията ремонтира платформата и инсталира стоманена плоча, с цел да предотврати повтаряне на случая в бъдеще. Освен това в структурата на ракетата са направени над 1000 промени, които, както се допуска, би трябвало да допринесат за сполучливото изстрелване. От друга страна, всяка нова смяна е нов и неизпитан фактор. Но по този начин или другояче всичката информация ще бъде записана, оценена и употребена за реализирането на по-успешни последващи полети.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР