SpaceX обвини оператора AT&T и Асоциацията за безжична връзка в

...
SpaceX обвини оператора AT&T и Асоциацията за безжична връзка в
Коментари Харесай

AT&T се опитва да провали тестовете на Starlink за сателитна комуникация с обикновени смартфони

SpaceX упрекна оператора AT&T и Асоциацията за безжична връзка в селските региони (RWA) в Съединени американски щати, че организират „ обезверена 11-часова акция за спиране “ на тестванията на информационния спътник от второ потомство Starlink.

SpaceX възнамерява да стартира тестването на услугата Starlink за смарт телефони през тази година – то ще стартира още на 1 декември, в случай че Федералната комисия по връзките (FCC) на Съединени американски щати утвърди подаденото на 2 октомври заявление. Спътникът Starlink от второ потомство ще бъде ситуиран в орбита с „ цел за непосредствено свързване на елементарни смарт телефони “. Тестът ще включва предаване на данни към смарт телефон в честотна лента, предоставена от оператора T-Mobile.

Поисканото от SpaceX особено краткотрайно позволение (STA) за тестванията ще даде на компанията опция да удостовери работата на своите спътници за директна връзка и способността им да се свързват със смарт телефони незабавно след стартирането им, тъй че да не се постанова да чака със седмици спътниците да завършат извеждането си в орбита, с цел да се подсигурява вярното им действие.

Инициативата на компанията обаче срещна съпротивата на AT&T и RWA, които подадоха тъжби до FCC. Още през май операторът уведоми регулатора, че SpaceX би трябвало да даде повече техническа информация за услугата си и да потвърди, че технологията ѝ няма да пречи на други мрежи. Сега AT&T не е удовлетворена от формалната процедура – съгласно версията на оператора SpaceX е трябвало да изпрати искане не до FCC, а до Службата за инженерство и технологии, която издава позволения за опити. RWA споделя позицията на AT&T.

От своя страна SpaceX прикани FCC да утвърди заявката ѝ допустимо най-скоро и съобщи, че „ AT&T и RWA вършат редица голословни процедурни изказвания, без да оферират основни учредения за отменяне на заявката “.

Забележително е, че AT&T реализира сходен план със сателитния снабдител AST SpaceMobile – двете компании неотдавна оповестиха за първото в историята 5G позвъняване от елементарен телефон посредством сателит, тъй че може да се досетите за какво се случват тези затруднения за SpaceX.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР