SpaceX, космическата компания на най-богатия човек в света Илон Мъск,

...
SpaceX, космическата компания на най-богатия човек в света Илон Мъск,
Коментари Харесай

Колко потребители използват сателитния интернет на Мъск?

SpaceX, галактическата компания на най-богатия човек в света Илон Мъск, разгласи по какъв начин се развива сателитната интернет услугата Starlink, по време на изстрелването на нови спътници в орбитата на Земята.

Инженерът на SpaceX Джеси Андерсън уточни по време на директно лъчение на първото изстрелване за тази година, че Starlink понастоящем има над 145 000 потребителя в 25 страни по света. Това съставлява леко покачване по отношение на данните от началото на ноември, когато броят на потребителите на сателитния интернет на Илон Мъск възлизаше на 140 000, предава CNBC.
България с два пъти по-бърз мобилен интернет от Германия
Средната скорост на мобилният интернет в България е почти два пъти по-висока от тази в Германия. Това сочи информация в световната...
Прочети повече
SpaceX изстреля ракета Falcon 9 от площадката си във Флорида в четвъртък, изпращайки нови 49 Starlink спътника в орбита.

Starlink е самодейност на галактическата компания, която цели да построи мрежа от хиляди спътници, които да дават достъп до бърз интернет от всяка точка на Земята. Досега SpaceX са изстреляли към 1800 Starlink спътника.

Увеличението от 5 000 потребителя за два месеца съставлява закъснение в темпа на напредък. До ноември предходната година, SpaceX добавяше по към 11 000 клиенти на месец откогато услугата започва през октомври 2020 година.

В края на предходната година SpaceX уточни на уеб страницата си, че „ дефицит на силиций забавя производството на потребителски терминали за Starlink, „ което ограничи опцията ни да изпълняваме поръчки ”.
Най-богатите хора в света завоюваха 1 трилион $ през предходната година
Най-богатите хора в света усилиха общото си положение с 1 трилион $ през предходната 2021 година, сочат данните на Bloomberg Billio...
Прочети повече
Оценката на SpaceX надвишава 100 милиарда $, за която, съгласно анализатори, способства огромния пазарен капацитет на услугата за сателитен интернет.

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР