SpaceX, без да привлича особено внимание, представи нов модел на

...
SpaceX, без да привлича особено внимание, представи нов модел на
Коментари Харесай

SpaceX представи нов модел на терминалите Starlink

SpaceX, без да притегля изключително внимание, показа нов модел на терминала на сателитната информационна услуга Starlink. “ Standard Starlink “ е станал по-тънък и по-прост, секторът за видимост се е нараснал с 10%, а моторът за инсталиране и насочване на оборудването е сменен с опорна плоча – т.е. към този момент не се употребява електродвигател за позиционирането. Засега новият артикул е наличен единствено за стеснен брой консуматори от Съединени американски щати, които са получили специфична покана.

Неотдавна броят на клиентите на услугата Starlink доближи два милиона. Всеки от тях е закупил от SpaceX комплект съоръжение, без което е невероятно да се свържете със сателитната мрежа: терминал с рутер, антена и стойка. Според The Verge новият „ общоприет “ модел на терминала е подобаващ за множеството елементарни консуматори и ежедневните задания – видеоразговори, стрийминг, онлайн игри и други сходни.

Правоъгълната антена с размери 59,4 на 38,3 cm и дебелина 3,97 cm в най-дебелата част тежи 3,2 кг дружно с подложката. Полето на видимост е 110 градуса. Степента на отбрана от неподходящи атмосферни условия е нараснала от IP54 на IP67, т.е. корпусът към този момент е изцяло предпазен от навлизане на прахуляк и може да издържи на кратковременно потапяне във вода на дълбочина до 1 метър.

Антената остава работоспособна при температурен диапазон от -30 до 50 градуса по Целзий, мощ напразно до 60 м/сек и скорост на размразяване на снега до 40 мм/ч. Желаещите могат да закупят настрана скоби за стационарен монтаж на терминала.

Wi-Fi рутерът също по този начин е трансформирал дизайна си от отвесно в хоризонтално състояние. Сега той разполага с два LAN врата и един WAN порт за връзка с терминала (старата версия нямаше LAN портове), както и с поддръжка на стандарта Wi-Fi 6. Според уеб страницата на компанията зоната на безжичното покритие на маршрутизатора се е нараснала до 297 квадратни метра (преди това тя беше 186 квадратни метра).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР