Space Oddity, Starman и Life on Mars са само част

...
Space Oddity, Starman и Life on Mars са само част
Коментари Харесай

Монета в чест на Дейвид Боуи полетя в Космоса

" Space Oddity ", " Starman " и " Life on Mars " са единствено част от шлагерите на английската поп легенда Дейвид Боуи, въодушевени от Космоса.

За да уважи един от най-известните реализатори на страната, Британският Кралски монетен двор изсече възпоменателна монета от пет английски лири, която полетя точно там - в Космоса.

Това е първият път, в който сходна монета е изпратена с полет в стратосферата. Британският Кралски монетен двор разгласява и малко видео с излитането й.

Тя доближи 35 656 метра и обикаля земната атмосфера в продължение на 45 минути, преди безвредно да се спусне назад във Англия.

Записът е част от рекламна акцията на монетния двор на сбирка от монети в чест на Боуи. Те няма да влизат в обращение, а ще могат да се купуват от почитатели и колекционери онлайн.

" Решихме, че е уместно да изпратим монетата в Космоса и да отпразнуваме Starman по неговия личен пионерски метод. Музиката на Дейвид Боуи е въодушевила и повлияла на генерации музиканти и се надяваме тази възпоменателна монета да бъде скъпа от почитателите по целия свят ", сподели Клеър Макленън от Британският Кралски монетен двор, представена от Yahoo Finance.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР