СПА туризмът трябва да се развива и популяризира целенасочено. Той

...
СПА туризмът трябва да се развива и популяризира целенасочено. Той
Коментари Харесай

Марияна Николова: СПА туризмът трябва целенасочено да се развива и популяризира

СПА туризмът би трябвало да се развива и разпространява целеустремено. Той е основен за одобряването на България като дестинация за четири сезона. Сапарева баня е образец за целогодишна дестинация. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма на работна среща с представителите на местата власт и бизнеса в общината.

В полемиката участваха кметът на Сапарева баня Калин Гелев и заместител регионалният шеф на област Кюстендил Матей Попниколов.

Министър Николова уточни още, че би трябвало да се фокусираме върху нишовите типове туризъм, тъй като в тях има голям капацитет за развиване, което ще подкрепи напредъка на целия бранш. По думите ѝ е значимо да има положителни послания и реклама, с които да се насърчат пътуванията както на българите, по този начин и на задграничните туристи.

През идната седмица стартираме акция за разпространение на малко познати места, осведоми вицепремиерът. И посочи, че акцията планува издание в обществените мрежи на клипове, снимани от екскурзоводи, в които те описват за дадена туристическа забележителност. Вицепремиерът показа пред участниците в полемиката и всички ограничения, които държавното управление предприе в поддръжка на бранш туризъм, който е измежду най-тежко засегнатите от пандемията, породена от COVID-19.



Кметът Калин Гелев заяви, че в общината има 102 категоризирани къщи за посетители и регистрира, че сега е запазен цялостният им потенциал. Той разяснява, че това е наклонност, която се следи през последните месеци като разследване от пандемията.

Представители на бизнеса показаха, че е добре да се обмислят някакви съответни тласъци или облекчения точно за притежателите на къщи за посетители. Според тях позитивно въздействие би оказало и целево разпределяне на средства за реклама на по- дребните общини. В региона има голям брой архитектурни обекти, които попадат в частни терени, и това затруднява разкопките, обясниха от сектора. И показаха, че от огромна изгода ще е воденето на диалози с отрасловите институции за превъзмогването на тези компликации.



Вицепремиерът Николова показа и данните от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ). Те демонстрират, че от началото на годината до 15 август над 26 хиляди туристи са пренощували в местата за настаняване в област Кюстендил. Най-много от тях - над 12 хиляди, са отседнали в община Сапарева Баня. От тях българските туристи санад 11 хиляди, като има гости от Украйна, Република Северна Македония, Франция, Русия, Израел и други.

Считам, че дружно - локална власт и държавни институции, ще можем да поставим едни по-добри основи за идния зимен и идващия летен сезон, разяснява вицепремиерът. И добави, че се надява да имаме градивен разговор и ползотворно партньорство, с цел да може да очертаем съответни стъпки и начинания, с които да допринесем за по-добри резултати в туризма. В рамките на работното посещаване министър Николова посети гейзера шадраван с температура на водата 102 градуса и църквата „ Свети Никола “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР