СП порица съпартиеца си и член на Националния съвет на

...
СП порица съпартиеца си и член на Националния съвет на
Коментари Харесай

БСП скочи на общинска сделка с Георги Гергов

СП порица съпартиеца си и член на Националния съвет на партията Георги Гергов поради това, че през днешния ден община Варна реши да купи от него 3 дка терен в топ центъра за сумата от 43 млн. лева

Парите за покупката на известния измежду варненци терен като "Дупката " обаче не са общински, а са от държавния бюджет, написа Канал 3. Морската община се пробва да придобие терена от години, а предходният вид беше подмяна на проценти от Пловдивския панаир, благосъстоятелност на Варна, против парцела в центъра на града, който да им преотстъпи пловдивският предприемач.

Тази договорка обаче пропадна. Не се знае какво ще прави общината с терена, на който от оценителите е дадена оценка за създаване на магазин. Още преди далечната 1989 година концепцията е била да се построи втори ЦУМ в морската столица, само че градежът е замразен най-малко от 35 години. Предложението на кмета Иван Портних, направено на сесията през днешния ден, не е било подкрепено от алените общинари във Варна, които дали своят вот "въздържал се ".

Като причина те изтъкнали, че сумата от 43 млн. е прекомерно висока за 3 декара място и ощетява страната, оповестиха от "Позитано " 20. "Дупката " е доста огромен проблем за Варна в действителност, който стои от 35 година Става въпрос за решение на Общинския съвет за придобиване на на акции на ЦУМ Варна, които да станат благосъстоятелност на община Варна. Но цената е извънредно висока. Около 3 дка място в центъра на Варна не коства такава сума. 43 млн. е прекомерно доста ", разяснява пред Канал 3 един от алените общинари - Борислав Гуцанов.

Петимата от групата на левицата са дали своят вот "въздържал се " и "против ", изясни той. Категорично се разграничаваме от договорката, подписана сред ГЕРБ и Георги Гергов, обявиха в нарочна позиция и от ИБ на Българска социалистическа партия, които се възмущават, че за договорката на съпартиеца им са дали своят вот всички общински съветници от ГЕРБ и техните спътници. Тази договорка е следващата, която провокира подозрение за скритата обязаност на политиката с бизнеса, съществувала в годините на прехода. Искаме да сложим завършек на този модел, се заканва соцръководството в формалната си позиция.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР