Созополският ресторант Miloz Fish & Grill, прочул се заради това,

...
Созополският ресторант Miloz Fish & Grill, прочул се заради това,
Коментари Харесай

Ангелкова провери созополския ресторантьор, вбесил и Борисов! Излови го в нарушение, че...

Созополският ресторант Miloz Fish & Grill, прочул се поради това, че опита да таксува клиенти с по 20 лв. за незаетите столове от резервацията им, работил с категоризация на различен ресторант. Това посочила инспекцията на Министерството на туризма.

„ Изключително неприемливо е заведение да събира такса „ празен стол “, без значение от ситуацията”, съобщи в Созопол министърът на туризма Николина Ангелкова, която направи инспекция по повеля на премиера Бойко Борисов, който се вбеси от случилото се.

„ Министерството на туризма стартира инспекцията си още нощес, акцентира Ангелкова “. Тя сподели, че заведението в Созопол, начислило таксата, дава отговор на избраната му категория от две звезди. Неговото уверение обаче е на името на различен ресторант, по тази причина през предишния месец заведението е стартирало процедура за смяна на събитията.

Ангелкова напомни, че по предписание на премиера Бойко Борисов е осъществена инспекцията на заведението както от специалисти на Министерството на туризма, по този начин и от Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) и от Националната организация за приходите (НАП).

„ Независимо от обстановката, сходна такса е немислима “, безапелационна бе министър Ангелкова. И разяснява, че в случай че има нарушение на публичния ред, следва да се алармира до Министерство на вътрешните работи, а не да се търсят „ новаторски “ способи. „ Те извънредно доста вредят на българския туризъм “, уточни министърът. Тя означи, че е значимо, когато бъде направена смяна в събитията, кметът на общината да попълни всички данни на заведението в Националния туристически указател, който е наличен на страницата на министерството. По този метод ще има налична информация за потребителите.

„ Заради нелоялна комерсиална процедура се чака Комисията за отбрана на потребителите да санкции притежателя на Miloz Fish & Grill. „ Много е значимо такива обстановки да не се повтарят “, безапелационна бе министър Ангелкова.

По мотив постъпил сигнал за липса на достъп на инвалиди на някои от морските плажове министър Ангелкова разгласи, че на стопаните на линиите – концесионери и наематели, ще бъде разпоредено в най-кратък период да вземат нужните ограничения и където е належащо, да доизградят уреди, улесняващи хората с увреждания.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ КАК РЕСТОРАНТЪТ НАМЕСИ В СКАНДАЛА И ИМЕТО НА БИВШИЯ ШЕФ НА БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ НА ХОТЕЛИЕРИТЕ И РЕСТОРАНТЬОИТЕ БЛАГОЙ РАГИН!

Източник: Флагман.бг
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР