Созопол. Стартираме съвместни инициативи с Министерството на културата, с които

...
Созопол. Стартираме съвместни инициативи с Министерството на културата, с които
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова: Заедно с културните центрове в чужбина ще рекламираме България

Созопол. Стартираме взаимни начинания с Министерството на културата, с които да използваме културните центрове отвън страната за реклама на дестинация България. Това съобщи в Созопол министърът на туризма Николина Ангелкова, където с спор бе маркиран 25-ият празник на вестник " Стандарт ", както и 7-години от старта на акцията " Чудесата на България ", оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма. В събитието участваха също заместник-министърът на културата Амелия Гешева и кметът на Созопол Панайот Рейзи.
Министър Ангелкова поздрави екипа във връзка 25-ия рожден ден на изданието и акцентира, че мерило за качеството на работата му е отзвукът от редица публицистични начинания, измежду които най-популярна е " Чудесата на България “. „ Тези планове оказват помощ да се разпространява страната като дестинация за четири сезона и аз ще се веселя да поддържа всеки, който поставя старания за развиване на културните направления у нас ", добави още тя.
Министърът напомни, че следва взаимно с бизнеса да бъдат направени балнео- и СПА дестинации, които, комбинирани с към този момент одобрените културно-исторически направления, ще станат част от Националния туристически указател дружно с фестивалите и другите културни събития. „ С новите направления ще подпомогнем напъните на локалната власт да разнообрази туристическите предложения и да оферират типичните за района услуги “, уточни още министър Ангелкова.
„ Откриването на мощите на Йоан Кръстител е извънредно значимо за Созопол “, сподели кметът Панайот Рейзи. " Успяхме да променим доста града, който към този момент е една от емблемите на България “, добави той и акцентира положителното съдействие с Министерство на туризма.
По-късно пред медии министър Ангелкова разяснява случая с поставените видеокамери на плаж „ Делфин “. Тя подчертава, че следва инспекция и ще се откри дали поставените видеокамери са регистрирани съгласно условията и дали има табела, която осведоми за тях, както изисква законодателството. Министърът добави, че в случай че наемателят на този плаж не съблюдава отговорностите си, договорът му може да бъде преустановен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР