Созопол се превръща в лятна културна столица с 38-то издание

...
Созопол се превръща в лятна културна столица с 38-то издание
Коментари Харесай

Созопол се превръща в лятна културна столица с 38-то издание на Аполония

Созопол се трансформира в лятна културна столица с 38-то издание на " Аполония ", похвали се при откриването на фестивала неговият артистичен шеф Маргарита Димитрова.

„ За 38-ми път Созопол ни посреща, за 38-ми път Празниците на изкуствата са тук, където е геният, младостта, традицията и хубостта. Много се радваме всички, че още веднъж сме дружно и тези 10 дни ще преживеем едни прелестни, вълнуващи събития ”, даде обещание Димитрова.

Популярният музикант Иво Папазов – Ибряма е тазгодишният притежател на премията на „ Аполония ” и ще получи статуетката „ Аполон Токсофорос ”, която се дава за важен принос в развиването на българската просвета. Призът ще му бъде връчена на 30 август, когато се чака музикантът да бъде в Созопол.

„ Щом едно нещо е оживяло 38 години, значи, че то е стабилно и е намерило формулата за триумф ”, акцентира и министърът на туризма Илин Димитров. Той връчи грамота на фондация „ Аполония ” за повсеместен принос в устойчивото развиване на културния туризъм, запазване на реликвите и съпричастност към самодейността за позициониране и разпространение на бранд България. 

38-ото издание на Празниците на изкуствата ще продължи до 5 септември. В програмата му са включени концерти, театрални спектакли, литературни вечери, кино прожекции, както и майсторските класове за млади създатели.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР