Социологическо проучване показа, че след година на пандемия с притеснения

...
Социологическо проучване показа, че след година на пандемия с притеснения
Коментари Харесай

Всеки втори се чувства самотен след година пандемия

Социологическо изследване сподели, че след година на пандемия с терзания и паники за COVID-19, хората се усещат самотни и споделят, че тяхното прочувствено и психическо положение се утежнява.

Резултатите от изследване, извършено в Турция, под управлението на Вейсел Бозкурт, учител в Истанбулския университет и член на Съвета за обществени науки на Министерството на здравеопазването, демонстрират че 51 % от интервюираните се усещат самотни.

Проучването е озаглавено „ Ефектът на пандемията върху настроението на общността и фамилните връзки “.

Докато процентът на тези, които непрекъснато се усещат изтощени и изтощени, е бил 39% през април 2020 година, този % се е нараснал до 65% през април 2021 година Проучването демонстрира, че до момента в който делът на тези, които са удовлетворени от живота си, е 60 % през април 2020 година, през април 2021 този % понижава до 44 %.

Според резултатите от проучването, извършено с 9 129 души, се следи, че страхът от гибел се усилва за една година. Докато процентът на тези, които са се страхували от гибел, е бил 28 % предходната година, този % се е нараснал до 42 % през тази година.

Изследването отбелязва, че две трети от хората се опасяват да не изгубят околните си, а процентът на тези, които мислят, че не могат да управляват живота си, е 44 %.

Процентът на тези, които споделят, че техните фамилни връзки са били укрепени по време на пандемията, също понижава.

Дългите интервали на насилствена изолираност, липса на обществени и прочувствени контакти са главната причина за психическите разстройства, които занапред ще бъдат установени, споделят експертите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР