Социологът Румяна Коларова анализира вчерашния отчет, който президентът Румен Радев

...
Социологът Румяна Коларова анализира вчерашния отчет, който президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Румяна Коларова: Това, че Радев ще прави нов политически проект, не се хареса на БСП

Социологът Румяна Коларова проучва вчерашния доклад, който президентът Румен Радев даде за двегодишнината от встъпването си във властта.

``
реклама

" Правенето на доклад на всяка година бе въведено от Плевнелиев. Смятам, че не е доста плодороден формат. По-скоро е обред на институцията. Общото усещане, което сътвори, това не беше от най-силните му обществени изяви. Дори от позиция на наличието докладът бе доминиран от вицепрезидента. Тя няколко пъти акцентира, че те са екип. Досега не сме имали такава двойка, която да е заявила, че са в синхрон. Това, което сподели Радев, той влезе в синхрон с Българска социалистическа партия. Когато сподели, че ще прави нов политически план обаче той се размина с Българска социалистическа партия. Във всички про-БСП сайтове това, че ще прави нов политически план, не участва като вест. На Българска социалистическа партия не им харесва ", сподели тя.

Анализаторът счита, че обявеното основаване на стратегически съвет за развиване на България може да е подготовка за сформирането на нова политическа партия от президента в бъдеще.

Тя уточни още, че макар, че я отбрани, връзките на Радев и Елена Йончева не са от най-хубавите. " Отношенията им не са са толкоз топли и директни. Защитава я, тъй като е в синхрон с Българска социалистическа партия. Но при тях има безчувственост. Помните, че тя оглавяваше неговата прес дирекция, само че стана и напусна. Смятам обаче, че тематиката Елена Йончева ще бъде водеща по време на изборите. ГЕРБ пък ще се съспедоточи върху европейските тематики и действителните резултати, които са се случили ", съобщи още Коларова.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР