Социологът, политолог и преподавател по политически науки доц. Антоний Гълъбов

...
Социологът, политолог и преподавател по политически науки доц. Антоний Гълъбов
Коментари Харесай

Скръбна вест. Внезапно почина едно от светилата на българската политика

Социологът, политолог и учител по политически науки доцент Антоний Гълъбов е умрял ненадейно на 58-годишна възраст във вторник. Тъжната новина заяви в обществените мрежи сътрудника му и някогашен консултант на президента Георги Първанов по въпросите на политическите послания проф. Антоний Тодоров, съобщи Дир. „ С горест научих, че завчера е умрял моят сътрудник и съименник Антоний Гълъбов. Моля всички, които имат връзка с брат му или други негови близки, да се свържат с тях. Светла му памет! “, написа проф. Тодоров. Доц. Антоний Найденов Гълъбов е роден в София на 30 януари 1964 година. През 1989 година приключва социология в СУ „ Св. Климент Охридски “. Работил е в Научноизследователския институт за младежта, а от 1991 година – в Института по социология към Българска академия на науките. От 1998 година е специалист в асоциация „ Прозрачност без граници “, преподава в Нов български университет. Тъжната новина заяви основният специалист по „ Спорт, демографски и етнически въпроси “ в Созопол Христо Бардуков: „ Созопол и България осиротяха! Напусна ни един популярен артист, добър другар и огромен Човек! Връзките и контактите, които имаше, постоянно ги използваше в помощ на хората от града. Той беше влюбен в Созопол и в младежите. Беше един дипломат на щастието и положителното! “ Досьо Досев е умрял след обостряне на язва след дълго боледуване. Поклонението пред артиста ще е в Созопол. Досьо Досев е роден София на 12 април 1934 година, приключва ВИТИЗ “Кръстьо Сарафов ” през 1955 година Играе в бургаския спектакъл в славния интервал, когато Вили Цанков, Юлия Огнянова и Методи Андонов са режисьори сред 1957 и 1961 г. След 3 сезона и функции, които са завладяване в креативната му биография, напуща след разпадането на групата. Част е от състава на Народен спектакъл за младежта София (1961 – 1965) и Театър „ София “, на чиято сцена играе над 4 десетилетия. Снимал се е в близо 70 кино лентата. Сред тях са „ Привързаният балон ”, „ Гибелта на Александър Велики ”, „ Мъже в командировка ”, „ Иван Кондарев ”, „ Масово знамение ”, „ Вик за помощ ”, „ Версенжеторикс ”, „ Пансион за кучета ”, „ Подгряване на вчерашния обед ”, „ Принцът и просякът ”. Носител е на премията „ Златен век – огърлие “ и грамота от 2019 година. Самият Досев постоянно е казвал, че се усеща повече жител на Созопол и Бургас, в сравнение с София, припомня БНР. Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков написа съболезнователен текст във Facebook: „ С голяма болежка научих, че е умрял огромният български създател Досьо Досев.
Той имаше забележителна актьорска орис, тъй като постоянно бе виновен и зает в изкуството, без значение дали ставаше дума за спектакъл, кино или за дребния екран. Родната ни просвета през днешния ден повече от всеки път се нуждае от хора като него, съчетали в себе си рицарска героизъм, юношески дух и остроумен креативен взор за същински значимите неща в живота. Човек и добър другар, който всички възприемат доста от дълго време като доайен, поради мъдростта, с която ни даряваше. Талант, за който занапред София и морето ще не престават да спорят, тъй като всеки желае да бъде в компанията на положителните и мощните.
За едно съм сигурен – че Досьо Досев е бил същински благополучен, тъй като нищо в живота на индивида не е подобен мощен извор на благополучие, както творчеството. Дълбок реверанс! “
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР