Социологът от Галъп Интернешънъл“ Първан Симеонов коментира защо ГЕРБ дори

...
Социологът от Галъп Интернешънъл“ Първан Симеонов коментира защо ГЕРБ дори
Коментари Харесай

Сътрапезник на Кирил Петков: Кой ще стане кмет на София сега зависи от… Бойко Борисов

Социологът от „ Галъп Интернешънъл “ Първан Симеонов разяснява за какво ГЕРБ даже не стигна до балотаж в София.
„ Хекимян беше добра кандидатура, издигната по неприятен метод. Ако този човек беше повдигнат няколко месеца по-рано, можеше да изтече мръсната вода, можеше да е минал целия този интервал, в който на него му се постановяваше да изяснява за какво се е кандидатирал и така нататък, и да влезе в новата роля. Защото той има опита на публицист, на политически публицист, видя се, че доста бързо попива тази лексика. Вместо това той беше повдигнат в низ от други варианти, които не са се случили и приличаше малко на кандидатура от няма и къде.
Нито шоу кандидатура стана какъвто може би е бил замисъла, нито пълноценна кандидатура стана.
Жалко за самия него, тъй като някакси ми се стори, че не видях Борисов до него, не видях политическия прожектор ориентиран към него. Той евентуално ще работи амбициозно и има своята политическа кариера напред в Столичния общински съвет “, сподели той в утринния блок на Българска национална телевизия.
„ Общата картина е, че на всички места се търси ободряване в страната.
И то към такива мажоритарни, работяги, млади момчета. Навсякъде, където един кмет таман се е показал, незабавно му се дава мощен втори късмет. Вижте Ямбол, вижте Перник, вижте Русе. Вижте Варна – мощно протестно „ анти Портних “, явно, гласоподаване. За един претендент – Благомир Коцев, за който се смяташе, че не е съвършения претендент, обаче гледайте какво направи. Байкушев в Благоевград, където се очакваше други по-прагматични претенденти, които да излязат напред “, разяснява още Симеонов.
„ Ваня Григорова демонстрира, че тази вълна на митинг – даже коренен, даже левичарски, има почва в България. Ще забележим какво ще стане на втори тур.
Дистанцията е дребна и Ваня Григорова може да даде доста оспорвана борба.
Като видите условно 30 на 20 пункта, и видите, че има „ Възраждане “, „ ИТН “ и ГЕРБ, които в тази поляризация – машини, антимашини, никак няма да избират Терзиев, в случай че бъдат оставени да гласоподават по обич. Разбира се, може да бъдат оставени и у дома. Тук огромната роля още веднъж е на Борисов – какво ще им каже, ще им каже ли да поддържат Терзиев или ще измисли някаква междинна формула. Тоест, Ваня Григорова има всички шансове “, съобщи още социологът, станал прочут с това, че си пиеше уискито в кабинета на Кирил Петков, когато Бойко Рашков подреди арестта на Бойко Борисов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР