Социологът Андрей Райчев коментира новината, че Слави Трифонов може да

...
Социологът Андрей Райчев коментира новината, че Слави Трифонов може да
Коментари Харесай

Андрей Райчев пред БЛИЦ: Слави има шанс в политиката

Социологът Андрей Райчев разяснява новината, че Слави Трифонов може да се пусне в политиката, която се завъртя в последните дни. " При него младежкият акцент е явен, в случай че осъждам по това, което се събира на концертите. То е чудовищно като размер, в България никой различен не събира такова нещо. И с тези хора съвсем всеки ден е воден полуполитически разговор ", съобщи Райчев пред БЛИЦ. - Г-н Райчев, какъв късмет за осъществяване в политиката давате на Слафи Трифонов?
- Шанс има. Има такава ниша. Българският политически хайлайф е доста злепоставен в очите на българите, които чакат нещо ново. Славчо е прочут, възгледите му са задоволително подобаващи за хората и по тази причина има действителен късмет, в случай че се е заел съществено.

- Това не спада ли към радостната част на политическия ни живот?
- Нишата на Слави Трифонов не е на Яне Янев и на Николай Бареков. Той е по-нагоре и е по-нашироко. По-широкото е допустимо. Освен това има шовинизъм, само че не идиотски. Естествено, има и детайл на популизъм. В българския политически живот има място за такива фигури.

- Но в една президентска борба няма ли просто да бъде отвят?
- В президентската борба без партия работата става доста мъчно. Но процентът, който получаваш, даже да не стигнеш до балотаж играе роля по късно. Давам за образец Кунева. Това, което тя набра в борбата за президент, е нейната мощ и това беше в основата сетне да направи партията Движение „ България на гражданите”. И както виждате, това още я държи – тя е вицепремиер. Не е безразлично какъв брой набираш – трето или четвърто място е заслужен резултат и сериозна поръчка. В по-предишни време Александър Томов се яви за президент и набра 3% и това му сформира политическото бъдеще и беше зестрата му за „ Евролевицата”. Това беше и повода да й стане водач. Нямам никакви данни за Трифонов, само че не е невероятно да получи порядъчен %.

- Откъде ще засмуче гласоподаватели?
- При него младежкият акцент е явен, в случай че осъждам по това, което се събира на концертите. То е чудовищно като размер, в България никой различен не събира такова нещо. И с тези хора съвсем всеки ден е воден полуполитически разговор. Доколкото си припомням, когато за финален път четох данни това са над 10% от българите. Никак не е малко. Хора от къде по-малки малките екрани като „ СКАТ” вършат политически партии, камо ли от тази.

Ива НИКОЛОВА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР