Социологът Андрей Райчев коментира актуалната политическа обстановка в страната в

...
Социологът Андрей Райчев коментира актуалната политическа обстановка в страната в
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Вероятността Зарков да спечели срещу Нинова ми се струва малко възможно

Социологът Андрей Райчев разяснява настоящата политическа конюнктура в страната в сутрешщния блок на БТВ.

" Не виждам да има опълчване сред кабинета Петков и президента. Търси се под вола теле. Няма земетресения и противодействия и в четворната коалиция. Тепърва ще има опълчване, тъй като това е комплицирана коалиция от пет части. Искри ще има, това е неизбежно. Но не се вижда към този момент. Днес те действително стартират работата ", съобщи той.

В същото време социологът очерта друга обстановка в връзките сред Българска социалистическа партия и президента. 

" В отношението Българска социалистическа партия и президент опълчването е явно. Калоян Методиев, който се очерта като зложелател на Радев, в този момент Нинова го прави собствен консултант. Вторият невиждан случай е изключването на Кирил Добрев, без да бъде изслушан даже, който беше съперник на Нинова. Това ми се вижда следващ спазъм на доубиването на Българска социалистическа партия. А вероятността Зарков да завоюва против Нинова ми се коства малко допустимо. Какво в действителност прави Нинова -  убива Българска социалистическа партия. Тя ще се задържи като водач, само че на една дребна партия ", предвижда социологът.

По неговите думи за водача в оставка на левицата е значимо да бъде вицепремиер дълго време.

" Христо Иванов – той освен подаде оставка, само че се отхвърли да заеме лидерското място и това му донесе стабилизация. И през януари той няма да получи вълна против себе си и ще го преизберат. Тоест, вътрешните земетресения не са рискови за управлението в Българска социалистическа партия и „ Да, България “, предвижда Андрей Райчев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР