Социолог обяви кога и как може да бъде съставено правителство.Какви

...
Социолог обяви кога и как може да бъде съставено правителство.Какви
Коментари Харесай

Социолог: Шансовете за кабинет са през първата половина на януари

Социолог разгласи по кое време и по какъв начин може да бъде формирано държавно управление.

Какви са упованията за сформиране на кабинет с мандата на ГЕРБ, разясниха политолози. Социологът Димитър Ганев уточни пред бТВ, че в случай че има шансове, те са в трети мандат, който ще бъде връчен през първата половина на януари. За да има той реализация обаче, би трябвало радикална смяна в политическата обстановка. Сега никой не е подготвен за коалиция в какъвто и да е формат. Вероятно ще би трябвало да се мине през още един цикъл - локални избори, счита той. За него " рецесията още няма решение ", написа

Доц. Мария Пиргова посочи, че страната се жертва поради партийни ползи. Тя също вижда късмет в третия мандат, в случай че " се промени настроението на партиите ". И доцент Пиргова смята, че политическите сили стартират да се борят за локалните избори. " Старата политическа система изяжда страната " - сподели Пиргова за ръководството на служебния кабинет. Всичко живо в страната краде поради липса на прокуратура, е безапелационна тя.

" Премиер Стефан Янев " - за политолога това е възможността за събиране на партиите и съставяне на експертно държавно управление.

Доц. Петър Чолаков от Института по социология и философия на Българска академия на науките разяснява, че даване на трети мандат на " Български напредък " би било атакувано поради близостта на Стефан Янев с президента Румен Радев. По думите му държавният глава ще играе обичайно и ще връчи третия мандат на Българска социалистическа партия. Той счита, че се върви към нови избори.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР