Социалното недоволство срещу коронавирусните мерки се засилва. Денят започна с

...
Социалното недоволство срещу коронавирусните мерки се засилва. Денят започна с
Коментари Харесай

Хора от 3 континента се вдигнаха на „въстание“ срещу ограниченията заради COVID-19


Социалното неодобрение против ковид ните ограничения се ускорява. Денят стартира с огромен митинг против рестрикциите и десетки задържани в Мелбърн, Австралия. Демонстрации имаше в Италия и Испания, съобщи Българска национална телевизия.

Антирекорд в Словакия - страната записва рекорден брой новозаразени. Когато има работеща ваксиа с приоритет ще бъдат тези, които се борят с вируса на 1ва линия и възрастните хора, споделиха от Световната здравна организация.

С крясъци " Свобода " стотици се събраха в центъра на Рим, с цел да изразят недоволството против ограниченията за битка с ковид ната зараза. Демонстрацията е проведена от последователи на извънредно десни обединения. Италия е измежду най-засегнатите от COVID-19, през август новите случаи се усилиха доста. Летните отпуски и нощният живот са измежду главните аргументи за това, считат експерти.

В Испания на улицата излязоха учителите, те упорстват за по-защитена учебна среда. Мнението им е, че управляващите не вършат задоволително, с цел да могат те да се усещат сигурни в класните стаи. С не по-малко терзание и родителите изпращат децата си в учебно заведение.

" Ако би трябвало да съм почтена - боязън ме е. Внуците ми вървят на учебно заведение и се притеснявам, че могат да се заразят. Когато са у дома, ги следим, внимаваме и когато излизаме на открито. Но в случай че не вървят на учебно заведение, ще ни глобят ", сподели Олга Мороко, гражданин на Мадрид.

Освен сезонът, испанците считат, че усложнената конюнктура се дължи и на темперамента им - ние не обичаме да съблюдаваме правила, дисциплината ни също не е на уместно равнище, признават те.

Пореден огромен митинги против държавното управление и метода, по който то се оправя с Коронавирус рецесията е плануван и в Израел. Тенденцията за скок в на новите случаи на ковид на зараза се резервира. За денонощие Франция записва повече от 9 000 нови случая. Министърът на опазването на здравето прикани французите да бъдат бдителни и да съблюдават предписанията.

Рекорден брой новозаразени и в Словакия. Хората в максимален риск ще имат преимущество за имунизиране, споделиха от СЗО.

" В началото, когато количествата са лимитирани, предпочитано ще се имунизират чиновниците от първа линия и тези, за които рискът е максимален, в това число възрастни, и хора с хронични болести ", сподели Тедрос Гебрейесус, шеф на СЗО.

В знак на признателност към медиците, които се борят със болестта, един от знаците на Брюксел - манекен Пис, беше облечен като доктор и му беше поставена защитна маска.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР