Социалното министерство ще отправи следващата сряда на заседанието на правителството

...
Социалното министерство ще отправи следващата сряда на заседанието на правителството
Коментари Харесай

Социалното министерство предлага по 15 000 лева за семействата, които загубиха близки в Царево

Социалното министерство ще насочи идната сряда на съвещанието на държавното управление предложение за установяване на еднократна помощ от 15 000 лв. за фамилиите, изгубили непосредствен при бедствието в община Царево - това разгласи министърът на труда Иванка Шалапатова пред депутатите от отрасловата парламентарна комисия: 

" На този стадий това са четири семейства, за които предлагането на нашия екип е да бъде всяко едно от тях подкрепено с 15 000 лв. еднократна помощ. Вие знаете, че с тази помощ в действителност подкрепяме фамилиите, откакто всички въможности са изчерпани и прочувственото и психическо консултиране е почнало въпреки всичко с финансова помощ за посрещането на всички последици от загубата на живота на околните ".

До момента са подадени 41 заявки за разпределяне на еднократна помощ. Такава към този момент е отпусната на едно от потърпевшите фамилии в оптималния размер от 1512 лева, останалите заявки са регистрирани и се обработват. Министър Шалапатова сподели, че практиката при бедствия сочи, че в първите дни заявките не са доста, той като хората още са под въздействието на случилото се. Заедно с екип от Агенцията за обществено подкрепяне тя ще посети Царево в края на седмицата, с цел да се проучва резултата от подхванатите досега ограничения в поддръжка на потърпевшите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР