Социалното министерство няма никакви данни за хората с увреждания –

...
Социалното министерство няма никакви данни за хората с увреждания –
Коментари Харесай

С регистър ще е ясно къде отиват парите за хората с увреждания

Социалното министерство няма никакви данни за хората с увреждания – нито какъв брой са, нито какви са уврежданията. Това е едно от нещата, които новият закон за персоналната помощ ще промени, давайки старт на промените. Това разясниха майки на деца с увреждания в събота пред бТВ.

С този аргумент те дадоха отговор и на питането на премиера къде са милионите, давани за хората с увреждания. ”Ако се направи подобен указател ще е ясно къде са парите”, уточни една от протестиращите майки - Ина Маринова.

Предложенията, които сега се разискват няма да обиден правата на нито един от хората с увреждания, само че и не е правилно да се твърди, че с този законопроект ще се решат всички проблеми, уточни омбудсманът Мая Манолова.

Всички ще имат право на персонална помощ, въпросът е дали им би трябвало.

Има разлика сред заболяване и увреждане, сподели Маринова.

По думите на омбудсмана най-трудното е да убедим тези, от които зависи промяната е, че тя е нужна. ”Този закон е писан от хората с проблем. Проблемите не са от през днешния ден, в последните 20-30 години всички политици носят своята виновност, аз също”, сподели Манолова.

Майките показаха, че министър Петков има волята за промени, само че не знаят дали най-после няма да се уплаши.

" От години в България има разнообразни стратегии и услуги, разнообразни министерства и общини. Обслужват се от една войска от администрации и по този начин те потъват. Човекът с увреждане е контингент на доста министерства, освен на социалното”, добави Маринова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР