Социалното движение на жените (и мъжете), които се осмелиха да

...
Социалното движение на жените (и мъжете), които се осмелиха да
Коментари Харесай

Нарушилите мълчанието обявени от Тайм за Личност на годината

Социалното придвижване на дамите (и мъжете), които се осмелиха да опишат обществено за полови похищения и тормоз против тях след абсурда с американския кино продуцент Харви Уайнстийн, бе оповестено от списание " Тайм " за Личност на годината.

Разкритията, че Уайнстийн е тормозил полово от позицията си на продуцент десетки актриси отприщиха международна вълна на шерване в обществените мрежи на премълчавани с години от боязън и срам такива случаи. Разказите бяха споделяни под хаштага #MeToo ( " аз също " на български език). 

Американското издание връчва оценката Личност на годината 2017 точно на " нарушителите на мълчанието " ( " the Silence Breakers " ), измежду които са певицата Тейлър Суифт, актрисата Анджелина Джоли и други Според редакцията хората, които споделиха, че са претърпели тормоз, са личностите на годината. Всички те стартираха обществено придвижване. 

" Това е най-бързо разрастващото се придвижване за обществена смяна, което сме виждали от десетилетия ", показват от " Тайм ". Освен че въодушеви стотици дами да проговорят, то насърчи и мъже. " Тези дами и мъже, които нарушиха мълчанието, са от всички раси, от всички съсловия, от всички специалности и от всички краища на света. Може да работят в полетата на Калифорния, или зад рецепцията в хотел " Плаза "  в Ню Йорк, или в Европейския парламент. Те са част от придвижване, което няма официално име. Но в този момент имат глас ", пишат още от " Тайм ".

От изданието, което афишира оценката Личност на годината от 1927 година насам, означават, че това въпреки всичко е " част от картината, не цялостната картина ". 

Подгласник в конкуренцията на финалистите за Личност на годината е президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който стана Личност на годината 2016. 

През десетилетията множеството от оценките са връчвани на самостоятелни персони, само че не наложително. През 2011 година за Личност на годината бяха оповестени медиците и учени, които се бориха срещу болестта ебола в Африка и рискуваха живота си. Също по този начин, тогава беше приета ролята на Протестиращия човек в подтекста на Арабската пролет. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР